Recept: vegan, glutenvrije pancakes met perensap
Keuken: ontbijt of lunch
Aantal personen: 4 personen
- 140 gram rijstmeel
- 50 gram boekweitmeel
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel xanthaangom
- 1 theelepel kaneel
- 300 ml perensap
- 2 eetlepels lijnzaad met 6 eetlepels perensap (of water kan ook)
- (kokos)olie om in te bakken
- ⅔ gesneden appels
- 1 theelepel kaneel
- maple syrup om mee te serveren
- Maal 2 eetlepels lijnzaad met 6 eetlepels perensap of water en zet apart
- Meng alle droge ingrediƫnten in een kom
- Voeg de perensap, en de lijnzaad toe
- Verwarm (kokos)olie in de pan en schep met een lepel beslag in de pan zodat je pancakes krijgt van circa 10 cm.
- Bak ze circa 3 minuten per kant op laag vuur
- Schil ondertussen de appels en snij ze in plakjes voeg kaneel toe en bak ze kort ⅔ minuten in de pan.
- Serveer de pancakes met de appel met kaneel en maple syrup
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/ontbijt/recept-vegan-glutenvrije-pancakes-met-perensap/
3.2.1269