Recept: vegan, glutenvrije pancakes met perensap
 
Prep
Koken
Totaal
 
Keuken: ontbijt of lunch
Aantal personen: 4 personen
Ingrediƫnten
pancakes
  • 140 gram rijstmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel xanthaangom
  • 1 theelepel kaneel
  • 300 ml perensap
  • 2 eetlepels lijnzaad met 6 eetlepels perensap (of water kan ook)
  • (kokos)olie om in te bakken
Appel met kaneel
  • ⅔ gesneden appels
  • 1 theelepel kaneel
  • maple syrup om mee te serveren
Instructies
  1. Maal 2 eetlepels lijnzaad met 6 eetlepels perensap of water en zet apart
  2. Meng alle droge ingrediƫnten in een kom
  3. Voeg de perensap, en de lijnzaad toe
  4. Verwarm (kokos)olie in de pan en schep met een lepel beslag in de pan zodat je pancakes krijgt van circa 10 cm.
  5. Bak ze circa 3 minuten per kant op laag vuur
  6. Schil ondertussen de appels en snij ze in plakjes voeg kaneel toe en bak ze kort ⅔ minuten in de pan.
  7. Serveer de pancakes met de appel met kaneel en maple syrup
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/ontbijt/recept-vegan-glutenvrije-pancakes-met-perensap/