Geroosterde pastinaak met zoete aardappel en kappertjes
Keuken: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4 personen
- 4 pastinaken
- 4 rode uien
- 1,5 dl olijfolie
- 4 takjes tijm
- 2 rozemarijn
- 1 bol knoflook, horizontaal doormidden gesneden
- 2 middelgrote zoete aardappelen
- 20 cherry tomaatjes, doormidden gesneden
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels kappertjes
- ½ theelepel mosterd
- peper en zout
- Verhit de oven tot 190 graden
- Schil de pastinaken en snij ze in drie stukken. Snij elk stuk in vieren
- Pel de uien en snij ze in zes stukken
- Doe de stukken pastinaak en ui in een ovenschaal en voeg 1,1/4 dl olijfolie, tijm en rozemarijn, peper en zout toe.
- Zet in de oven voor 20 minuten
- Snij ondertussen de zoete aardappelen doormidden en dan in zes stukken (maak ze goed schoon maar haal niet de schil ervan af)
- Schep de aardappelen door de pastinaak. Rooster de groenten nu 40 minuten
- Roer als alle groenten gaar zijn de halve tomaatjes erdoor en rooster alles nog 10 minuten.
- Klop de citroensap, kappertjes mosterd, 2 eetlepels olijfolie en ½ theelepel zout door elkaar
- Giet de dressing over de groenten en roer goed door.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tips/zoete-aardappel-gezond-een-lekker-recept/
3.2.1269