Geroosterde pastinaak met zoete aardappel en kappertjes
 
Prep
Koken
Totaal
 
Keuken: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4 personen
Ingrediƫnten
  • 4 pastinaken
  • 4 rode uien
  • 1,5 dl olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 2 rozemarijn
  • 1 bol knoflook, horizontaal doormidden gesneden
  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 20 cherry tomaatjes, doormidden gesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels kappertjes
  • ½ theelepel mosterd
  • peper en zout
Instructies
  1. Verhit de oven tot 190 graden
  2. Schil de pastinaken en snij ze in drie stukken. Snij elk stuk in vieren
  3. Pel de uien en snij ze in zes stukken
  4. Doe de stukken pastinaak en ui in een ovenschaal en voeg 1,1/4 dl olijfolie, tijm en rozemarijn, peper en zout toe.
  5. Zet in de oven voor 20 minuten
  6. Snij ondertussen de zoete aardappelen doormidden en dan in zes stukken (maak ze goed schoon maar haal niet de schil ervan af)
  7. Schep de aardappelen door de pastinaak. Rooster de groenten nu 40 minuten
  8. Roer als alle groenten gaar zijn de halve tomaatjes erdoor en rooster alles nog 10 minuten.
  9. Klop de citroensap, kappertjes mosterd, 2 eetlepels olijfolie en ½ theelepel zout door elkaar
  10. Giet de dressing over de groenten en roer goed door.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tips/zoete-aardappel-gezond-een-lekker-recept/