Recept Vegan chocoladetaart met aardbeien
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 1 springvorm
Ingrediƫnten
Taartbodem
  • 55 gram cashewnoten
  • 55 gram amandelen
  • 80 gram havermout
  • 120 gram dadels half uur geweekt in warm water
  • halve theelepel zout
Vulling
  • 120 gram dadels half uur geweekt in warm water
  • 55 gram cashewnoten
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • 4 eetlepels pindakaas (of andere notenpasta)
  • ½ theelepel vanille extract
  • 250 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
Topping
  • Aardbeien of frambozen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Week de dadels een half uur van te voren hierdoor kunnen ze makkelijker worden fijngemalen in de keukenmachine
  3. Voeg de havermout, noten en zout voor de bodem samen en maal fijn in een keukenmachine
  4. Voeg de dadels toe en maal tot het een samenhangend deeg is waar je een bal van kunt maken.
  5. Rol het deeg plat en leg in de vorm
  6. Maak met een vork kleine gaatjes in de bodem
  7. Zet de bodem voor 10 - 20 minuten in de oven, tot je bodem goudbruin is
  8. Wanneer de bodem klaar is zet je hem apart en laat hem afkoelen
  9. Terwijl de bodem in de oven staat kun je de vulling maken
  10. Doe de dadels in de keukenmachine en maal fijn
  11. Voeg de cashewnoten, cacaopoeder, pindakaas en vanille extract toe en maal fijn.
  12. Voeg beetje bij beetje de (rijst)melk toe tot het de juiste structuur heeft bereikt (zelfde als chocopasta)
  13. Giet de chocoladevulling op de bodem en zet in de koelkast.
  14. Versier je vegan chocoladetaart als je hem gaat serveren met de aardbeien.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/recept-vegan-chocoladetaart-met-aardbeien/