Recept Vegan chocoladetaart met aardbeien
Aantal personen: 1 springvorm
- 55 gram cashewnoten
- 55 gram amandelen
- 80 gram havermout
- 120 gram dadels half uur geweekt in warm water
- halve theelepel zout
- 120 gram dadels half uur geweekt in warm water
- 55 gram cashewnoten
- 6 eetlepels cacaopoeder
- 4 eetlepels pindakaas (of andere notenpasta)
- ½ theelepel vanille extract
- 250 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Week de dadels een half uur van te voren hierdoor kunnen ze makkelijker worden fijngemalen in de keukenmachine
- Voeg de havermout, noten en zout voor de bodem samen en maal fijn in een keukenmachine
- Voeg de dadels toe en maal tot het een samenhangend deeg is waar je een bal van kunt maken.
- Rol het deeg plat en leg in de vorm
- Maak met een vork kleine gaatjes in de bodem
- Zet de bodem voor 10 - 20 minuten in de oven, tot je bodem goudbruin is
- Wanneer de bodem klaar is zet je hem apart en laat hem afkoelen
- Terwijl de bodem in de oven staat kun je de vulling maken
- Doe de dadels in de keukenmachine en maal fijn
- Voeg de cashewnoten, cacaopoeder, pindakaas en vanille extract toe en maal fijn.
- Voeg beetje bij beetje de (rijst)melk toe tot het de juiste structuur heeft bereikt (zelfde als chocopasta)
- Giet de chocoladevulling op de bodem en zet in de koelkast.
- Versier je vegan chocoladetaart als je hem gaat serveren met de aardbeien.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/recept-vegan-chocoladetaart-met-aardbeien/
3.2.1269