5 eetlepels natuurlijke rode kleurstof (ik heb bietensap gebruikt, maar kan ook sap zijn van cranberries of frambozen)
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden
Doe de rijstmelk met de appel azijn in een kleine kom, niet mengen maar zet apart
Meng in een grote kom het speltmeel, cacao poeder, bakpoeder, baking soda en zout
Roer de gesmolten kokosolie, maple siroop en vanille extract door het droge mengsel
Gebruik een plastic spatel en voeg het mengsel van de melk en azijn toe. Meng dit toch het 1 geheel is.
Voeg langzaam de rode 'kleurstof' toe tot het de juiste kleur bereikt heeft. Let op voeg geen 6 eetlepels toe, het mengsel wordt dan te nat.
Vul een stalen cupcake vorm met papieren vormpjes
Vul de cupcake vormpjes met het beslag en zet in het midden van de oven voor 24 minuten. Draai de stalenvorm na 14 minuten 180 graden.
Wanneer de cupcakes klaar zijn veren ze licht terug als je er op duwt met je vinger. Prik een sateprikker in het midden van een cakeje, deze komt er schoon uit als ze gaar zijn
Laat in de cupcakes voor 20 minuten in de stalen vorm staan en laat ze hierna nog volledig afkoelen.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/vegan-spelt-cupcakes-met-chocolade/