Quinoa met pistachnoten en sinaasappel
 
Prep
Koken
Totaal
 
Keuken: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 60 gram pistachnoten
  • 400 gram quinoa (wij hebben 200 gram witte en 200 gram rode gebruikt)
  • 1 ui in plakken
  • 100 ml olijfolie
  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 knoflookteen fijngehakt
  • 4 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 100 gram gedroogde abrikozen, grof gehakt
  • 50 gram rucola
  • zout en peper naar smaak
Instructies
  1. Kook de quinoa in een pan met water ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet hierna af en laat nog 10 minuten nagaren in de pan.
  2. Bak ondertussen de ui in 1 eetlepel olie circa. 10 minuten tot de plakken goudbruin zijn. Laat hierna afkoelen
  3. Vermeng in een grote schaal de quinoa met de ui en olijfolie. Voeg de overige ingrediƫnten toe en breng op smaak met zout en peper.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/ottolenghi-workshop/