Chutney
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 4 potten
Ingrediënten
  • 75 ml wijnazijn
  • 40 gram geraspte gemberwortel
  • 3 uien, fijngesneden
  • 1 kaneelstokje
  • Rasp van ½ citroen
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 rood pepertje
  • 300 gram verse of diepvries cranberry’s
  • 2 peren, geschild en in stukjes gesneden
  • 125 gram palmsuiker
  • 125 gram rozijnen
Instructies
  1. Breng de azijn met de gember, ui, kaneelstokje, citroen- en sinaasappelrasp en het pepertje aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.
  2. Voeg de cranberry’s, peer, suiker, en rozijnen toe.
  3. Laat dit 30 minuten zachtjes koken. Wil je dat er minder grote stukjes overblijven kun je de chutney langer laten koken.
  4. Verwijder het kaneelstokje en het pepertje en breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul 4 schone uitgekookte potjes met de hete chutney.
  6. Sluit de potten goed af, keer ze om, en laat ze ondersteboven afkoelen.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/chutney/