Suikervrij herfstontbijt: appelcompote met haver chiazaad
 
Prep
Koken
Totaal
 
Keuken: Ontbijt
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Haverchiazaad 'parfait'
  • 50 gram havermout
  • 300 ml rijstkokosmelk (of andere plantaardige melk zoals amandelmelk)
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ theelepel kaneel
Appelcompote
  • 2 appels, in stukjes gesneden
  • 100 ml appelsap (van 100% appels)
  • 1 eetlepel chiazaad
  • ¾ theelepel kaneel
  • mespuntje zout
  • stukjes pecannoot voor de garnering
Instructies
  1. Meng de avond van te voren alle ingrediƫnten voor de haver chiazaad 'parfait' door elkaar en zet in de koelkast (minimaal 2 uur)
  2. De volgende ochtend meng je de appelsap met de stukjes appel, chiazaad, kaneel en zout
  3. Zet de pan op laag vuur en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken
  4. Controleer of de appels zacht zijn en pureer de helft van de appels.
  5. Zet het appelmengsel even apart zodat het iets kan afkoelen
  6. Schep in een glas 3 eetlepels van de de havermout chiazaad mengsel en dan 3 eetlepels van de appelcompote, herhaal dit tot het glas vol is
  7. Strooi er stukjes pecannoten overheen en geniet
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/ontbijt/suikervrij-herfst-ontbijt-appelcompote-chiazaad/