Glutenvrije chocolade muffins zonder melk, ei of boter
 
Prep
Koken
Totaal
 
Soort recept: Dessert / Snack
Aantal personen: 6 muffins
Ingrediƫnten
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram boekweitmeel
  • 35 gram rauwe cocoa
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout (liefst keltisch zeezout)
  • 1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water (als eivervanger)
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 theelepels palmsuiker
  • eventueel walnoten om de muffins mee te versieren
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de lijnzaad samen met het water in een keukenmachine of blender. (en laat even in de koelkast rusten)
  3. Meng het amandelmeel, boekweitmeel, cacaopeder, bicarbonaat en het zout door elkaar tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten.
  4. Voeg de gebroken lijnzaad met water samen met de kokosmelk en de palmsuiker toe aan aan de rest en klopt goed door elkaar heen.
  5. Doe het beslag in een kleine cakevorm of (papieren) muffinbakjes.
  6. 'Versier' de muffins eventueel met walnoten
  7. Zet in de oven voor 25 - 30 minuten.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/glutenvrije-chocolade-muffins/