Glutenvrije chocolade muffins zonder melk, ei of boter
Soort recept: Dessert / Snack
Aantal personen: 6 muffins
- 75 gram amandelmeel
- 75 gram boekweitmeel
- 35 gram rauwe cocoa
- ½ theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel zout (liefst keltisch zeezout)
- 1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water (als eivervanger)
- 150 ml kokosmelk
- 3 theelepels palmsuiker
- eventueel walnoten om de muffins mee te versieren
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal de lijnzaad samen met het water in een keukenmachine of blender. (en laat even in de koelkast rusten)
- Meng het amandelmeel, boekweitmeel, cacaopeder, bicarbonaat en het zout door elkaar tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten.
- Voeg de gebroken lijnzaad met water samen met de kokosmelk en de palmsuiker toe aan aan de rest en klopt goed door elkaar heen.
- Doe het beslag in een kleine cakevorm of (papieren) muffinbakjes.
- 'Versier' de muffins eventueel met walnoten
- Zet in de oven voor 25 - 30 minuten.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/glutenvrije-chocolade-muffins/
3.2.1255