Hang de slingers maar uit
Blaas de ballonnen op en kom maar door met de cake. Want zaterdag ben ik jarig! Het was een moeilijke beslissing. Wel of niet vieren? Maar de cadeautjes zijn toch wel heel erg leuk! Mijn vriendinnen kwamen naar me toe: “Wat wil je hebben voor je verjaardag?’’. Ja, dat is een goede vraag. Kookspullen misschien. Nu ik eindelijk mijn eigen keuken heb (die ik deel met mijn huisgenootje) kan ik niet wachten om een echte gezonde maaltijd te koken.
Uitgevlogen
Het is een gek idee om mijn verjaardag voor het eerst niet te vieren in het ouderlijk huis. Moeders is zelfs het weekend weg, maar maakt het goed met een zelfgemaakte taart die ze zaterdagochtend komt brengen. Daar houden we van! 🙂
Hup aan de slag dan maar. We hangen dit jaar zelf de slingers op. Mijn huisgenootje zei: “Nouk, maak je geen zorgen, ik regel die VIP gastenlijst van je. Bedenkt jij maar wat er voor hapjes moeten komen”.
Wikken en wegen
Na hééél lang nagedacht te hebben ben ik er nog steeds niet helemaal over uit. Wat ik wel weet, is dat ik wil dat er voor iedereen wat lekkers is. Mijn moeder maakt al een suiker-bom van een taart dus ik wil de balans er een beetje inhouden met wat gezonde en vegan snacks. Daarnaast is dit een mooie kans om mijn vriendinnen te overtuigen dat vegetarisch ook heel erg lekker kan zijn.
Cocktails dan! Een feest zonder cocktails is natuurlijk geen geslaagd feest. Maar is hier ook een gezonde variant voor te bedenken? Jawel, een cocktail vol met vitamine C! Leuk aan deze cocktail is dat je hem met of zonder alcohol kunt serveren.
Een gezonde cocktail vol vitamine C die bovendien bijdraagt aan een goed milieu in de blaas, klinkt niet verkeerd toch?
Enjoy!
Inmiddels is mijn feest achter de rug en de cocktail en hapjes vielen in de smaak. Vind hier het recept van mijn zelfgemaakte vega pizza balletjes met quinoa.
- Ingrediënten voor 1 cocktail
- 2 delen cranberrysap
- 1 deel sinaasappelsap
- verse frambozen
- citroensap
- Schijfjes citroen, sinaasappel of limoen
- Gecrushed ijs
- (vodka)
- Maak vers cranberrysap in de sapcentrifuge of koop het kant en klaar. Doe dit samen met het versgeperste sinaasappelsap in een blender of keukenmachine en meng het kort.
- Voeg de frambozen toe.
- Doe het citroensap erbij en pureer tot er een glad mengsel ontstaat.
- (deze stap geldt alleen voor de cocktail MET alcohol.) Vul het cocktailglas voor ¼ deel met vodka.
- Schenk in een cocktailglas.
- Voeg het ijs erbij en versier het glas met de schijfjes citroen, sinaasappel of limoen
- Direct serveren!
Van hartelijk gefeliciteerd
Nog heel erg bedankt Marieke Peters! – Anouk