Nieuwe ingeving van mezelf, zelf wraps maken. Ik vind wraps stiekem het lekkerst als hij helemaal tjakkie vol zit, de saus over mijn vingers druipt en er bij iedere hap wel iets uitvalt. Het enige nadeel? Na het eten heb ik een opgeblazen gevoel door de witte bloem van de wraps en conserveringsmiddelen. En na een aantal uur begin ik alweer een rommelend gevoel in mijn buik te krijgen. Niet de bedoeling!
Snelle hap
Ken je dat? Je komt thuis, staat in de keuken en je moet beginnen met het avond eten. Eigenlijk heb je helemaal geen zin om lang in de keuken te staan. Je hebt gewoon trek in een snelle hap. Eentje die weinig moeite kost en binnen no time op tafel staat. Ik heb daar in ieder geval vaak behoefte aan. Ik kom laat thuis van werk en de enige energie die ik nog over heb is om mijn vinger over de afstandbediening te bewegen. 😉
Kikkererwten als vleesvervanger
Deze vegetarische wrap met kikkererwten voldoet aan alle eisen die een snelle hap lekker snel maakt. Er zitten weinig ingrediënten in, hij is snel gemaakt (alleen even wachten tot je kikkererwten geroosterd zijn in de oven) en ook weer heel snel op. Ik heb gekozen voor kikkererwten in de wrap, omdat je dan toch nog een lekkere bite hebt en je er goed vol van zit. Wat ik ook heel fijn vind aan kikkererwten is dat ze goedkoop zijn, erg gezond en ook super veelzijdig. Je kan de kikkerewrten toevoegen aan soepen, pureren om hummus te maken, gebruiken als bijgerecht of als vleesvervanger zoals in deze veggie burger.
Bij een snelle hap, hoort ook maar een kort praatje. Dus pak je pan erbij en laten we beginnen!
- 200 gram speltmeel
- Snufje zout
- 125 ml lauw warm water
- 1-2 eetlepel olijfolie
- 450 gram geroosterde kikkererwten
- 1 teentje knoflook
- Tomaat of paprika
- Handje rucola
- 1 eetlepel rode ui
- Peper en zout naar smaak
- Meng de ingrediënten in een kom en kneed het deeg een paar minuten goed door
- Bedek de kom met een vochtige theedoek en laat een half uur rusten
- Je kunt vast verder gaan met de kikkererwten in de oven doen, maak ze op deze manier:
- Rooster de kikkererwten met het teentje knoflook
- Maak van het deeg bolletjes van 60 gram en rol deze zo dun mogelijk uit
- Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur
- Bak de wraps aan beide kanten 1 minuutje
- Beleg de tortilla wrap met de sla, tomaten of paprika, ui, de kikkererwten en bestrooi eventueel met wat zout en peper
- Besprenkel met olijfolie en rol de wrap op
- Ook lekker met een beetje verdunde tahin als saus
Laura E. Huberts-Meihuizen zegt
Vraagje: krijg jij je wraps écht zo soepel als op de foto? Ik maak ze ook vaak zelf, om dezelfde redenen als die van jou, maar vaak worden ze toch wat stug. Tips?
Healthy Vega zegt
Hi Laura, Ze zijn niet zo soepel als de wraps die je in de supermarkt koopt. Door het gebruik van speltmeel zitten er wel minder gluten in. (die ook voor soepelheid zorgen). Wat wel scheelt is als je ze niet te lang bakt. Als je dit wel doet worden ze wel lekker bruin maar ook krokant waardoor ze breken. Hoop dat je er iets aan hebt. Succes! Groetjes, Myriam
Mrs. Anchelon zegt
Lekker!! 🙂
kim zegt
Spelt meel is alleen (helaas) niet glutenvrij!
Sophia zegt
Ik zie veel ‘vega’ recepten die volgens mij ook vegan zijn. Klopt dat?
Myriam zegt
Klopt. Alles is vegan 🙂
Dorothy zegt
HuHuu liebe Linda,danke für dein kommi =)Also ich hole die Masse immer mit einem Messer heraus, allerdings verbiegt sich dieser dabei ;D Weil die Masse je nach aueÃmntŸeperatur eine andere Konsistenz hat, aber egal. Ich habe halt ein extra Messer dafür hihi.Hoffe das ich dir etwas helfen konnte??LG Ciindey