Paradise
Het is alweer 2 jaar geleden dat ik met Sabina naar Thailand ben geweest. Wat is dat een fantastisch land. Altijd lekker weer, mooie natuur, ontspannende massages en niet te vergeten het meest lekkere eten. Op straat of in alle restaurantjes, het maakt eigenlijk niet uit, overal kun je de lekkerste curries en pad thai bestellen. Nu het weer vakantie periode is, zie ik op Facebook foto’s van Thailand langskomen. Zo kwam ik op het idee om zelf weer eens pad thai te maken. Vegetarische pad thai wel te verstaan, zonder tofu.
Nep Noodles
Ik heb de vegetarische pad thai gemaakt met zoals ik ze zelf noem ‘nep noodles’ beter bekend als kelp noodles. Dit zijn noodles gemaakt van zeewier. Het ziet er eigenlijk precies het zelfde uit als gewone noodles maar in tegenstelling tot gewone noodles bevatten ze geen koolhydraten en zijn ze glutenvrij. (een portie bevat slechts 6 calorieën en 1 gram koolhydraten) De noodles bevatten wel veel mineralen zoals jodium, natrium, magnesium en kalium. Je kunt ze als basis voor een koude salade gebruiken met dun gesneden komkommer en wortel. Of gebruiken als basis in een soep. Je kunt de kelp noodles lang meekoken, zonder dat ze plakkerig worden. En zoals in dit recept ter vervanging van de gewone noodles. De noodles zijn niet overal te koop maar je kunt ze wel online bestellen.
- 400 gram thaise roerbak mix ( mix van kool, prei, rode paprika, ui en rode peper)
- 150 gram noodles of 1 zakje kelp noodles
- 100 gram peulen
- 100 gram tauge
- 1 teen geperste knoflook
- handje fijngehakte pinda's
- handje fijngesneden koriander
- Optioneel: (niet vegan) 2 eieren
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepel chilisaus
- 1 eetlepel sambal (wanneer je niet van pittig houd, 1 extra eetlepel chilisaus)
- 1 eetlepel witte (rijst)azijn
- 1 eetlepel sap van limoen
- 3 eetlepels water
- Gebruik je gewone noodles, kook ze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik je kelp noodles dan hoef je deze niet voor te koken
- Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar
- Doe een beetje olie in een wok en voeg de geperste knoflook en de groente toe (wok voor circa 4 minuten).
- Voeg de saus en (kelp)noodles toe en wok voor nog eens ⅔ minuten.
- Wanneer je ei aan je pad thai wilt toevoegen schep je de groente naar een kant. Bak aan de ander kant de eieren een beetje aan. Roer er goed doorheen tot het ei volledig gestold is.
- Voeg de tauge en pinda's toe, roer nog 1 keer door.
- Serveer met fijn gesneden koriander en een plakje limoen.
Ema zegt
That’s not just logic. That’s really sebesnli.
Cora zegt
Hi. Het recept klinkt lekker eik wil graag koken met de kelpnoodles, vanwege de jodium. Welke chilisaus gebruiken jullie als je geen toegevoegde suikers wilt hebben? Chilisaus is berucht vanwege de hoeveelheid suiker. Ik hoor het graag.
Myriam zegt
Chilisaus zonder toegevoegde suikers heb ik helaas nog niet gevonden. Dus neem het bij dit recept voor lief of maak eigen chilisaus. Mocht jij iets tegenkomen hoor ik het natuurlijk ook graag. Groetjes, Myriam
M zegt
I really did not like it, we did not finish the pad thai.. Other recipes on the internet contain 3 eatspoons of sugar, maybe this one need that as well?
Christel zegt
Superlekker dit! Heb het vanavond gemaakt omdat ik geen vlees meer wil eten. Met 3 pubers is dat een uitdaging maar dit vonden ze heerlijk. Blijvertje! Dank je wel.