Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Zoete vegetarische ovenschotel met pompoen

Door Myriam 5 Reacties

vegetarische ovenschotel

Vegetarische ovenschotel met o.a. pompoen, courgette, kaneel en kardemom

Als ik zin heb in een makkelijk gerecht of als we ‘restjes’ in huis hebben, gooi ik graag van alles bij elkaar en bereid het in de oven. Meestal doe ik er wat knoflookteentjes, peper, zout en tijm of rozemarijn bij. Lekker met een beetje rijst, quinoa of salade. Dit keer heb ik het anders gedaan, het is een zoete vegetarische ovenschotel geworden. Nog steeds net zo simpel maar wel met een heel andere smaak.

Kardemompeulen

In dit gerecht zit kaneel en kokosolie maar de echte smaakmaker zijn de zaden van de kardemompeul. Kardemom heeft een frisse smaak en wordt veel in de Aziatische keuken gebruikt bij het bereiden van bijvoorbeeld curries en ook in Chai thee. In Nederland kennen we kardemom vooral omdat het onderdeel is van speculaaskruiden.

Het lekkerste is als je niet de vermalen kardemom in een potje koopt, maar kardemompeulen. Pel de zaden uit de peulen en maak ze fijn in een vijzel. De smaak van de kant-en-klare vermalen kardemom gaat namelijk veel sneller achteruit.

5.0 from 1 reviews
Zoete ovenschotel met pompoen
 
Print
Prep
20 minuten
Koken
40 minuten
Totaal
1 uur
 
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • halve pompoen in stukjes
  • rode ui in stukken
  • halve courgette in plakjes
  • 2 wortels in plakjes
  • 3 knoflooktenen met schil
  • 1 theelepel kaneel
  • zaden van 5 kardemompeulen
  • zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels kokosolie (met kokossmaak)
  • 2 eetlepels sesamzaad
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Leg de halve pompoen in de oven voor circa 10 tot 15 minuten. Zo is de pompoen veel makkelijker te snijden.
  3. Snij ondertussen de overige groente
  4. Haal de pompoen uit de oven en snijd in stukjes (let op de pompoen is natuurlijk wel heet)
  5. Doe alle groente in een overschaal
  6. Maal de zaden van de kardemom peul fijn met een vijzel
  7. Voeg aan de groente, de knoflook, kaneel,kardemom, peper en zout toe en meng door elkaar heen.
  8. Besprenkel de groente met kokosolie en de sesamzaadjes
  9. Zet in de oven voor circa 30 tot 45 minuten
3.2.1311

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Diner, Recept Tags: Glutenvrij, Groente

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Aardappelsalade met sinaasappel, rucola en olijven
Recept hummus van pompoen »

Reacties

  1. Harry zegt

    22/08/2015 om 20:23

    Dank voor het het recept. Gerecht voor 4 personen gemaakt en pompoen – uit eigen tuin – in stukjes gesneden. Alles door elkaar en in een oven is 30 minuten echt voldoende om nog een bite te behouden. Was heerlijk.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      24/08/2015 om 12:31

      Hi Harry, Super leuk om te horen dat je het recept hebt gemaakt en het heeft gesmaakt. Dat is de bedoeling 🙂 Extra leuk en lekker lijkt mij dat de pompoen uit je eigen tuin komt. Sinds kort hebben wij een moestuin op ons dakterras in Amsterdam. Vind het heel erg leuk om van je eigen verbouwde groente te kunnen eten..
      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  2. Guido zegt

    06/11/2015 om 21:48

    Vanavond deze ovenschotel gemaakt. Echt heeeeeerlijk!!! Die gaan we vaker maken.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      07/11/2015 om 21:20

      Hi Guido, Leuk om te horen natuurlijk :). Groetjes, Myriam

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....