Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Door Myriam Reageer

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Stichting Wakker Dier heeft ons gevraagd om te helpen bij het bedenken, maken en fotograferen van toegankelijke, vega recepten. Om zo meer mensen te inspireren om vaker plantaardig te eten. Antwoord: ja natuurlijk!

Want van dat idee worden we blij. Dus het komende half jaar komen er 3 recepten op Wakker Dier van Healthy Vega. Gister werd het eerste recept gepubliceerd.

We beginnen met een voorgerecht. Ik ben altijd gek op gemakkelijke soepen maar dit leek me voor nu iets té gewoontjes. We wilde een recept bedenken dat natuurlijk lekker is maar er ook leuk uitziet zodat je het ook prima kunt serveren als je eters krijgt (zonder uren in de keuken te staan).

De ingrediënten voor het groente 'tartaartje'

De ingrediënten voor het groente ‘tartaartje’

 

Volgens mij is dit gelukt met dit recept. Een groente tartaartje!
Fijn gesneden salade van geroosterde pastinaak en courgette met linzen en een frisse dressing. De amandelen die je er op het einde royaal overheen strooit zorgen voor de stevige bite.

Groente uit de oven

Belangrijk is om de courgette en pastinaak in kleine blokjes te snijden. Dit bepaalt de smaak van het gerecht en zorgt ervoor dat je het leuk kunt presenteren.

 

Het is overigens ook een lekkere lunchsalade. Dan hoef je het natuurlijk niet zo te presenteren en is dit recept voor 2 personen in plaats van 4.

Plantaardig tartaartje

Maak een ring met een reep courgette en schep voorzichtig de salade erin.

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette
 
Print
Prep
15 minuten
Koken
45 minuten
Totaal
1 uur
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 50 gram linzen uit pot
  • 1½ pastinaak
  • 1 slalotje, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 1 courgette
  • handje rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 gram amandelen
  • peper en zout
Dressing:
  • 1 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 theelepel ahorn siroop
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel kappertjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snij met een kaasschaaf 4 plakken van de in de lengte doorgesneden courgette en leg apart
  3. De pastinaak en de rest van de courgette snij je in kleine blokjes
  4. Meng het sjalotje, de knoflook, pastinaak en courgette met de olie. Doe het mengsel in een schaal en laat het circa 35 minuten bakken in de oven
  5. Maak de dressing: snij de kappertjes fijn en meng met de andere ingrediënten
  6. Hak de amandelen in grove stukjes
  7. Haal het courgette / pastinaak mengsel uit de oven en voeg de linzen en de dressing toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng er na 10 minuten (als het minder heet is) de rucola door
  8. Maak op een bord een ring van de courgetteplak en zet deze vast met een prikkertje
  9. Schep de salade in de courgettecirkel en besprenkel royaal met amandelen
3.4.3177

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Diner Tags: Groente, Voorgerecht

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« De beste detox recepten
Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting? »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....