Stichting Wakker Dier heeft ons gevraagd om te helpen bij het bedenken, maken en fotograferen van toegankelijke, vega recepten. Om zo meer mensen te inspireren om vaker plantaardig te eten. Antwoord: ja natuurlijk!
Want van dat idee worden we blij. Dus het komende half jaar komen er 3 recepten op Wakker Dier van Healthy Vega. Gister werd het eerste recept gepubliceerd.
We beginnen met een voorgerecht. Ik ben altijd gek op gemakkelijke soepen maar dit leek me voor nu iets té gewoontjes. We wilde een recept bedenken dat natuurlijk lekker is maar er ook leuk uitziet zodat je het ook prima kunt serveren als je eters krijgt (zonder uren in de keuken te staan).
Volgens mij is dit gelukt met dit recept. Een groente tartaartje!
Fijn gesneden salade van geroosterde pastinaak en courgette met linzen en een frisse dressing. De amandelen die je er op het einde royaal overheen strooit zorgen voor de stevige bite.
Het is overigens ook een lekkere lunchsalade. Dan hoef je het natuurlijk niet zo te presenteren en is dit recept voor 2 personen in plaats van 4.
- 50 gram linzen uit pot
- 1½ pastinaak
- 1 slalotje, fijngesneden
- 1 knoflookteen, geperst
- 1 courgette
- handje rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 gram amandelen
- peper en zout
- 1 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel citroensap
- 1 theelepel ahorn siroop
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel kappertjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij met een kaasschaaf 4 plakken van de in de lengte doorgesneden courgette en leg apart
- De pastinaak en de rest van de courgette snij je in kleine blokjes
- Meng het sjalotje, de knoflook, pastinaak en courgette met de olie. Doe het mengsel in een schaal en laat het circa 35 minuten bakken in de oven
- Maak de dressing: snij de kappertjes fijn en meng met de andere ingrediënten
- Hak de amandelen in grove stukjes
- Haal het courgette / pastinaak mengsel uit de oven en voeg de linzen en de dressing toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng er na 10 minuten (als het minder heet is) de rucola door
- Maak op een bord een ring van de courgetteplak en zet deze vast met een prikkertje
- Schep de salade in de courgettecirkel en besprenkel royaal met amandelen
Geef een reactie