Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Vegan quiche, ja het kan!

Door Myriam 6 Reacties

Vegan groente quiche maar met kikkererwtenmeel

Vegan quiche zonder soja maar met kikkererwtenmeel

ProeveRijk recept

Dit recept is ook één van de gerechten die we tijdens onze live tasting ProeveRijk hebben gemaakt. Een echte klassieker, waarvan veel mensen denken dat het niet te maken is op plantaardige basis: de Quiche.

Het kan echt: vegan quiche

De meeste mensen denken bij quiche aan de de Lorraine uitvoering: als basis room en eieren, daarnaast kaas, en ook nog vlees in de vorm van spekjes. Ok die spekjes heb je niet nodig bij een groente quiche, maar room en eieren toch wel?

Meerdere opties voor plantaardige quiche vulling

Nou nee dus. Er zijn verschillende oplossingen om een quiche plantaardig te vullen. Groente vormen de inhoud, en de stevigheid en body van de quiche zijn vaak op basis van soja, in de vorm van tofu. Dit werkt heel goed en is ook lekker, maar ik wilde ook een soja-vrije quiche. Dat blijkt prima te doen te zijn en is erg lekker, als je de vulling op basis van  kikkererwtenmeel maakt.

Kikkererwtenmeel werkt

Kikkererwtenmeel heeft een prettige structuur en redelijk neutrale smaak. Je kunt dus met andere ingrediënten zoals bouillon en kruiden de smaak geven die je wilt. Daarnaast is dit recept ook makkelijk te maken; je kunt het eigenlijk niet fout doen.

Je kunt als je een paar keer een quiche maakt experimenteren met net andere verhoudingen om de quiche natter of droger te maken. Ook is het heel makkelijk om de smaak aan te passen door andere kruiden toe te voegen. Maak ervan wat je zelf lekker vindt!

Vegan quiche met kikkererwtenmeel

Quiche met kikkererwtenmeel in plaats van eieren.

 

4.0 from 1 reviews
Vegan groente quiche
 
Print
Prep
30 minuten
Koken
45 minuten
Totaal
1 uur 15 minuten
 
Soort recept: Diner
Aantal personen: 4-6
Ingrediënten
Korstdeeg
  • 300 gram speltmeel
  • 60 gram kokos olie, in vaste vorm
  • 1 theelepel zout
  • 125 ml tot 175 ml koud water
Vulling
  • 150 gram broccoli roosjes
  • 150 gram bloemkool
  • 100 gram sperziebonen, in ringen
  • halve rode paprika, in stukjes
  • 100 gram wortel, in plakjes
  • snuf zout
  • gemalen zwarte peper
  • Verse of gedroogde thijm, andere kruiden naar keuze (bv oregano)
  • 250 ml groente bouillon
  • 75 gram kikkererwtenmeel
  • 1 eetlepel aardappel- of maïszetmeel
  • flinke eetlepel voedingsgist
  • Je kunt ook nog wat noten toevoegen zoals hazelnoten en amandelen
Instructies
  1. Verwarm de oven op 175 graden
  2. Meng het zout door het meel
  3. Voeg de kokosolie toe en snij met twee messen in kleine stukjes
  4. Voeg dan een gedeelte van het koude water toe en kneed vlug tot een samenhangend deeg. Niet te lang kneden, het is de bedoeling dat er nog stukjes kokosolie in het deeg blijven zitten. Voeg zoveel water toe dat het deeg niet meer kruimelig is, maar ook niet plakt. Leg weg in de koelkast
  5. Snij de groente klein en combineer met de kruiden in een kom.
  6. Meng de bouillion met het kikkererwtenmeel, het zetmeel en de voedingsgist. Gebruik een garde om goed door elkaar te kloppen
  7. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette bakvorm (ronde quicevorm of rechthoekige ovenschaal)
  8. Vul met het groentemengsel. Giet daar overheen het bouillon kikkererwten mengsel.
  9. Bak gedurende 45 minuten, totdat de korst bruint en de vulling stevig voelt
3.2.1255

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Diner, Recept Tags: Groente

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Vegan spelt cupcakes met chocolade
Gezonde vegan pancakes voor bij het kerstontbijt »

Reacties

  1. Irene zegt

    04/05/2014 om 21:31

    Deze vonden we heel lekker, smaakte lekker en gezond en ook na de maaltijd een goed gevoel. Een herhaal recept voor ons!

    Beantwoorden
  2. Christa zegt

    04/08/2015 om 19:30

    Binnenkort wil ik deze taart gaan maken voor iemand die een soja-allergie heeft.
    Maaaaar, kikkererwtenmeel is in dit dorpje niet verkrijgbaar,kan ik het vervangen door iets anders?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      04/08/2015 om 23:38

      HI Christa, Je zou zelf kikkererwtenmeel kunnen maken door gedroogde kikkererwten fijn te malen in de blender. Hiervoor heb je wel een goede blender nodig (keukenmachine werkt niet)
      Je kunt het ook proberen met een ander meelsoort zoals bijvoorbeeld amandelmeel maar weet niet of het resultaat dan hetzelfde is. Het kikkererwten meel geef ook een typische smaak en zorgt voor de juiste structuur.

      Beantwoorden
  3. Veerle zegt

    23/10/2015 om 10:54

    Mag je de kokosolie vervangen door maïsolie?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      23/10/2015 om 23:50

      Hi Veerle, Als je dit alleen in huis hebt kun je het vervangen.

      Maisolie i een meervoudig onverzadigde plantaardige olie. En dit zijn de meest ongezonde oliën omdat ze voor een hoog omega-6 gehalte in je lichaam zorgen. Daarnaast oxideert de olie makkelijk wanneer je het verwarmt. Kokosolie is dus wel een gezondere keuze.

      Beantwoorden
  4. marlou zegt

    22/01/2018 om 12:31

    is het mogelijk om de kokos olie te vervangen door bijv zeeuwsmeisje boter?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....