Zelfgemaakte tortillas zijn verser en lekkerder dan de voorverpakte uit de supermarkt. Wij eten vaak tortillas omdat je eindeloos kunt variëren met verschillende groenten, bonen en rijst. En zo heb je elke keer weer een andere maaltijd met hele andere smaken.
Snelle linzen hummus
Deze tortilla met hummus van rode linzen is ook net weer even iets anders. Je kent de hummus met kikkererwten vast wel. Deze linzen hummus is een variatie hierop. Het voordeel is dat de linzen niet uren hoeven te weken. Je kookt de rode linzen in ongeveer 10 minuten stuk en mengt de ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer.
Variëren maar!
Je kunt de tortillas vullen met groente die je lekker vindt. Wij hebben in de tortilla waterkers, paprika, tomaat, bosui, kiemen en avocado gerold. Besprenkelen met hete saus of nog wat guacamole erbij en smullen maar…
Je kunt de rode linzen hummus ook heel lekker op brood doen of als dip bij groentecrudités serveren.
- 100 gram rode linzen
- 1 knoflookteen
- sap van halve citroen
- 1 eetlepel tahin (sesampasta)
- ½ eetlepel olijfolie
- 1,5 theelepel tijm
- zout naar smaak
- Doe de linzen in een pan en voeg dubbele hoeveelheid water toe, laat 10 minuten koken
- Giet de linzen af en maal fijn in de keukenmachine of met een staafmixer
- Voeg de knoflook, sap van citroen, tahin, olijfolie, tijm en zout toe.
- Pureer dit tot één gladde massa.
- Besmeer je tortilla's met de linzen hummus, voeg je gesneden groenten toe en vouw je tortilla op.
Fleur Pullen zegt
Jummie, vandaag gaan wij ook aan de tortillas met zelfgemaakte rode linzen hummus! Thanx voor de tip Myriam!
Healthy Vega zegt
Wow Fleur, Ziet er lekker uit.. Smakelijk eten
Miranda zegt
De humus was bij mij wel erg vloeibaar, bijna soep! Doet overigens niet af aan de heerlijke smaak. Met veel tahin erbij heb ik het wat dikker kunnen krijgen, nu is het een mooie dip/spread geworden.
Myriam zegt
Hi Miranda,
Misschien nog iets te veel kookvocht erbij? Goed idee om meer tahin toe te voegen om het wat dikker te krijgen.
Dus vanavond lekker aan de rode linzen dip? 🙂
Alvast gelukkig nieuwjaar!
Miranda zegt
Ja ik denk inderdaad dat ik de linzen niet goed genoeg heb laten uitlekken. Of een te grote citroen gebruikt (ik maakte meteen een dubbele portie :D). De koekast onttrekt ook vocht aan de humus, dus het wordt steeds dikker 😉 ik heb het geserveerd bij het diner en mijn dochter heeft niets anders op! Het is ook heerlijk op rijstwafels!
De beste wensen!
Henny de Vries zegt
Wat een heerlijk dal bath recept. Vandaag gegeten met onze kinderen en kleinkinderen die in Nepal wonen en werken en nu op vakantie in Nederland zijn. Deze kenners waren vol lof en hebben gesmuld.