Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Vegan tortilla met linzen hummus

Door Myriam 6 Reacties

Tortilla met rode linzen hummus

Zelfgemaakte tortilla met hummus van rode linzen

 

Zelfgemaakte tortillas zijn verser en lekkerder dan de voorverpakte uit de supermarkt. Wij eten vaak tortillas omdat je eindeloos kunt variëren met verschillende groenten, bonen en rijst. En zo heb je elke keer weer een andere maaltijd met hele andere smaken.

Snelle linzen hummus

Deze tortilla met hummus van rode linzen is ook net weer even iets anders. Je kent de hummus met kikkererwten vast wel. Deze linzen hummus is een variatie hierop. Het voordeel is dat de linzen niet uren hoeven te weken. Je kookt de rode linzen in ongeveer 10 minuten stuk en mengt de ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer.

Variëren maar!

Je kunt de tortillas vullen met groente die je lekker vindt. Wij hebben in de tortilla waterkers, paprika, tomaat, bosui, kiemen en avocado gerold. Besprenkelen met hete saus of  nog wat guacamole erbij en smullen maar…

Je kunt de rode linzen hummus ook heel lekker op brood doen of als dip bij groentecrudités serveren.

Ingredienten Tortilla met rode hummus en groente

5.0 from 1 reviews
Rode linzen hummus
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
10 minuten
Totaal
15 minuten
 
Aantal personen: 4 tortilla's
Ingrediënten
  • 100 gram rode linzen
  • 1 knoflookteen
  • sap van halve citroen
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1,5 theelepel tijm
  • zout naar smaak
Instructies
  1. Doe de linzen in een pan en voeg dubbele hoeveelheid water toe, laat 10 minuten koken
  2. Giet de linzen af en maal fijn in de keukenmachine of met een staafmixer
  3. Voeg de knoflook, sap van citroen, tahin, olijfolie, tijm en zout toe.
  4. Pureer dit tot één gladde massa.
  5. Besmeer je tortilla's met de linzen hummus, voeg je gesneden groenten toe en vouw je tortilla op.
3.2.1255

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Diner, Recept Tags: Biologisch, Groente

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Tortillas maken, zo doe je het zelf
Door het leven met een voedselallergie »

Reacties

  1. Fleur PullenFleur Pullen zegt

    03/11/2013 om 17:31

    Jummie, vandaag gaan wij ook aan de tortillas met zelfgemaakte rode linzen hummus! Thanx voor de tip Myriam!

    Beantwoorden
  2. Healthy VegaHealthy Vega zegt

    03/11/2013 om 17:39

    Wow Fleur, Ziet er lekker uit.. Smakelijk eten

    Beantwoorden
  3. Miranda zegt

    31/12/2013 om 13:47

    De humus was bij mij wel erg vloeibaar, bijna soep! Doet overigens niet af aan de heerlijke smaak. Met veel tahin erbij heb ik het wat dikker kunnen krijgen, nu is het een mooie dip/spread geworden.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      31/12/2013 om 13:51

      Hi Miranda,

      Misschien nog iets te veel kookvocht erbij? Goed idee om meer tahin toe te voegen om het wat dikker te krijgen.
      Dus vanavond lekker aan de rode linzen dip? 🙂
      Alvast gelukkig nieuwjaar!

      Beantwoorden
      • Miranda zegt

        02/01/2014 om 09:33

        Ja ik denk inderdaad dat ik de linzen niet goed genoeg heb laten uitlekken. Of een te grote citroen gebruikt (ik maakte meteen een dubbele portie :D). De koekast onttrekt ook vocht aan de humus, dus het wordt steeds dikker 😉 ik heb het geserveerd bij het diner en mijn dochter heeft niets anders op! Het is ook heerlijk op rijstwafels!

        De beste wensen!

        Beantwoorden
  4. Henny de Vries zegt

    05/07/2017 om 23:14

    Wat een heerlijk dal bath recept. Vandaag gegeten met onze kinderen en kleinkinderen die in Nepal wonen en werken en nu op vakantie in Nederland zijn. Deze kenners waren vol lof en hebben gesmuld.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....