Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Thaise rijstsalade met grapefruit en snijbonen

Door Myriam 2 Reacties

Thaise rijstsalade

Lekkere frisse (bruine) rijstsalade met grapefruit

 

Ik was door de recepten van de eerste editie van Restaurant Day aan het bladeren en kwam dit recept voor Thaise rijstsalade met grapefruit tegen. Ik eet graag salade als avondeten maar alleen maar sla met een beetje groente vult natuurlijk niet voldoende. Dit is een vullende, koude rijstsalade. Ik heb deze week iets meer gemaakt zodat ik het de volgende dag nog mee kon nemen voor bij de lunch.

Bruine rijst in plaats van witte

Rijst is een goede bron van vitamine B. Daarnaast is rijst ook nog eens rijk aan ijzer, fosfor en magnesium. Jammer is dat er meestal witte rijst wordt gegeten. Witte rijst is de minst voedzame vorm. De rijst wordt gemalen om de zemelen en het kiem te verwijderen. Bij bruine rijst wordt tijdens het malen alleen de schil verwijderd. Op deze manier blijven de zemelen intact en heeft bruine rijst meer vezels maar bevat ook onder andere meer ijzer ,fosfor en zink. Bruine rijst heeft dus gewoon een hogere voedingswaarde ten opzichte van witte rijst. Daarom kies ik ervoor om deze salade met bruine rijst te maken in plaats van met witte rijst.

2.0 from 1 reviews
Thaise rijstsalade met grapefruit en snijbonen
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
40 minuten
Totaal
50 minuten
 
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 250 gram bruine rijst
  • zout, peper
  • 2 dl kokosmelk - half blik
  • 250 gram snijbonen, in fijne reepjes
  • 100 g taugé
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringen
  • 1 eetlepels grof gesneden munt
  • 2-3 eetlepels grof gesneden korianderblaadjes
  • 2 grapefruits in stukjes
  • 2-3 eetlepels gedroogde kokos
Dressing
  • 2 theelepels geraspte gemberwortel
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2-3 eetlepels limoensap
  • 2 theelepels rasp van de limoenschil of (2 limoenblaadjes (toko) fijngesneden)
  • 2 eetlepels sesamolie
Optioneel
  • Pinda's en extra koriander
Instructies
  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar in water met zout en kokosmelk.
  2. Roer voor de dressing de gemberwortel, rode wijnazijn, limoensap, limoenrasp en sesamolie door elkaar.
  3. Schenk de dressing over de nog warme rijst. Laat afkoelen.
  4. Kook de snijbonen in ruim kokend water met zout beetgaar in ongeveer 5 minuten. Spoel de snijbonen met koud water af en laat ze goed uitlekken.
  5. Leg de taugé in een zeef en schenk er kokend water over. Laat ook de taugé goed uitlekken.
  6. Meng de afgekoelde rijst met de snijbonen, taugé, lente-ui, rode peper, munt en koriander.
  7. Schil de grapefruits, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd. Snij in partjes en meng door de salade
  8. Strooi de kokos over de salade.
  9. Garneer eventueel met extra koriander en de noten
3.2.1303

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Diner, Recept Tags: Glutenvrij, Groente, Salade

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Recept – Vegan citroen kokostaart zonder gluten
Recept: Spread van aubergine, cacao en tahin »

Reacties

  1. Irene zegt

    27/05/2014 om 21:09

    Deze was even wennen voor ons, vooral de kindjes sloegen bijna steil achterover van de smaakexplosie. Wordt geen herhaal recept voor ons…. Maar we blijven jullie volgen!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      28/05/2014 om 09:33

      Ahh arme kids. Kan mij er iets bij voorstellen vanwege de gember, azijn en limoen en dan nog het bittere van de grapefruit..

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....