Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Eters en weinig tijd? Maak zachte rijstpapier loempia’s

Door Myriam 4 Reacties

 

rijstpapier met rauwe groente

‘zachte loempia’ van rijstpapier met rauwe groente

 

Al weer even geleden hebben we deze heerlijke  zachte loempia’s van rijstpapier vol met groenten voor het eerst gegeten bij vrienden. Het leuke is dat je allerlei verschillende groente op tafel zet en iedereen zelf zijn rolletjes kan vullen.

Daarna hebben we ze zelf ook al meerdere malen gemaakt. Het is namelijk naast makkelijk te maken ook nog eens een erg gezonde maaltijd met veel verschillende soorten rauwe groente. Daarnaast hebben we er nog twee recepten voor lekkere dipsausjes bij gevonden.

Gister hadden we twee eters en hebben we deze rijstpapier loempia’s op tafel getoverd. Met lovende reacties! Het is een leuke manier van eten en als host heb je maar beperkte voorbereidingstijd nodig. Je snijdt de verschillende groenten voor, kookt de glasnoedels even kort en maakt de sausjes, en de rest doen je gasten zelf 🙂

Gesneden groenten
Het is het lekkerst als je de groenten (behalve de sla) fijn snijdt, in lange dunne reepjes. De rijstpapier vellen haal je op het moment dat je gaat eten enkele seconden door warm water. Doe dit per stuk en serveer 1 vel per bord. Je kunt ze niet voorbereiden en stapelen want de vellen worden echt heel erg plakkerig en komen dan niet meer van elkaar.

Diner met rijstpapier loempia's

Zachte rijstpapier loempia's
 
Print
Auteur: Healthy Vega
Ingrediënten
  • rijstpapier (te verkrijgen bij de toko)
  • glasnoedels
  • verschillende groenten (hier kun je zelf uiteraard ook mee variëren)
  • wortel
  • bleekselderij
  • paprika
  • komkommer
  • taugé of kiemen
  • iJsberg sla
  • koriander
  • munt
  • in stukjes gehakte pinda's
Instructies
  1. Leg in het midden van het rijstpapier als eerste sla, en daarin de groenten en kruiden die je lekker vindt.
  2. Voeg wat van de glasnoedels toe.
  3. Bestrooi met de stukjes pinda en lepel er wat saus overheen.
  4. Sla de ene kant van het rijstpapier over de groentevulling heen en rol een stukje op.
  5. Vouw dan 1 kant om en rol verder op. Zo is de onderkant dicht en loopt niet al de saus eruit.
  6. Dip eventueel tussendoor in de saus en smullen maar...
3.2.2807

 
Pittige dipsaus van pinda's
 
Print
Prep
7 minuten
Koken
Totaal
7 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Ingrediënten
  • 2 handjes pinda's
  • 0,5 cm gember
  • sap van een halve limoen
  • 1 teen knoflook
  • rode chili naar smaak
  • water om te verdunnen
Instructies
  1. Rooster de pinda's in een koekenpan lichtbruin
  2. Hak ze hierna fijn met een mes
  3. Doe het sap van de halve limoen samen met de rode chili in een bakje
  4. Hak de gember en de knoflook en doe dit bij de limoen en chili
  5. Voeg als laatste de pinda's toe net voordat je gaat serveren, hierdoor houdt de pinda zijn knapperige bite
  6. Als je de saus iets te dik vindt kun je er eventueel wat water aan toevoegen
3.2.2807

 

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Diner, Recept Tags: Glutenvrij, Groente

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Is melk ongezond of toch goed voor elk?
Lekkerste ontbijt: Acai na Tigela »

Reacties

  1. juul zegt

    01/06/2016 om 15:43

    HI! Ik wil dit recept graag maken maar bedoel je met rode chili sambal? of welke saus bedoel je precies?
    ik hoor het graag! dankjewel!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      24/06/2016 om 13:33

      Ik bedoel met de rode chili van die flakes. Gedroogde rode chili kruiden zijn dit.
      Je kunt natuurlijk ook verse rode peper toevoegen als je dit lekkerder vindt.

      Beantwoorden
  2. Esther zegt

    18/10/2016 om 18:15

    Als je ze niet tegen elkaar leg ,kan je ze dan bv in de ochtend maken en in de middag eten?

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      14/11/2016 om 15:13

      Ja hoor dit kan zeker. Of leg er een stukje bakpapier tussen bijvoorbeeld.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....