Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Recept: Veggieburger makkelijk zelf gemaakt

Door Nienke

Veggieburger van kikkererwten en mais

Veggieburger Smaakt goed met een winterse salade van bietjes en bloedsinaasappel

Smerig

Vegetarische burgers van de supermarkt vind ik stiekem een beetje smerig. Bij de eerste hap denk je nog: ‘lekker’. Maar dan gebeurt er iets..Er is een smaakje dat je bij iedere hap meer en meer gaat opvallen en uiteindelijk  gaat tegenstaan.  Herken je dat?  Is dat de soja? Ik krijg zelden een hele burger op.

Blij verrast

Maar vorige week deed ik een ontdekking.  Die burgers zijn heel goed zelf te maken! Het recept dat ik vond op basis van kikkererwten en mais is makkelijk. De bereiding is snel (handig voor wie nog een beetje spierpijn heeft van de bereiding van de risotto).  Ze zijn goedkoper dan voorverpakte burgers, ook als al je ingrediënten biologisch zijn. En ze zijn echt heel lekker!  Niet vlak van smaak, zoals de kant-en klare, maar je proeft heel goed de afzonderlijke ingrediënten.  En de textuur is crispy en licht.  Ik at er twee 😉

Recept naar je hand zetten

Kikkererwten en mais, samen gepureerd, vormen de smeuïge basis die de burger bij elkaar houdt, samen met de paneermeel. Lenteui en paprika, in stukjes toegevoegd, brengen iets knapperigs. Komijn en kerrie zorgen voor de bite. Als je deze basisregels aanhoudt, dan kun je vervangen en experimenteren. Misschien eens courgetteblokjes ipv paprika? Andere kruiden? Gekookte linzen in plaats van de kikkererwten?

Kwetsbaar

Wel zijn de burgers broos. Je maakt ze het makkelijkst door een bal in je handen te rollen en die bal met de ene hand in de muis van je andere hand uit te drukken tot een burger. Er ontstaan barstjes in de randen die je dan weer even naar elkaar toe knijpt. En keer ze om in de pan met gebruik van twee spatels waartussen je de burger sandwiched.

gepaneerde ongebakken vegaburgers

Gepaneerde ongebakken veggieburgers

 

Recept: Veggieburger makkelijk zelf gemaakt
 
Print
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 blik kikkererwten (400 gr), uitgelekt
  • 1 blikje mais (150gr), uitgelekt
  • 1 lente-uitje, fijngesneden
  • halve rode paprika, fijngesneden
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 gr paneermeel
  • 4 el olijfolie
  • peper, zout
Instructies
  1. Pureer de kikkererwten en de mais met de staafmixer of in de keukenmachine. Maal het niet te fijn
  2. Meng de lente-ui, paprika, komijn en het kerriepoeder erdoor
  3. Breng op smaak met peper en zout en meng er 4 el paneermeel door
  4. Laat 10 min staan. Hierdoor wordt het mengsel steviger
  5. Maak van het mengsel 4 tot 5 burgers
  6. Strooi de rest van het paneermeel op een bord en druk de burgers aan beide kanten in het paneermeel
  7. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers 4 minuten op middelhoog vuur. Keer ze halverwege (dus 2 x 2 min)
3.2.1269

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Diner, Recept Tags: Groente, Suikervrij

« Recept: Gezonde, vegan boerenkool met tempé
Restaurant Day wintereditie: ProeveRijk goes Koek en Zopie »
Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....