Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Oostenrijkse Vegan Kaiserschmarrn

Door Myriam 2 Reacties

vegan Kaiserschmarrn met appel en rozijnen

Typisch wintersport gerecht: Kaiserschmarrn. Ook ideaal in voorbereiding op een hardloopwedstrijd!

 

Iedereen die een keer op wintersport is geweest kent vast het typische Oostenrijkse gerecht Kaiserschmarrn. Dit zoete gerecht met appel en rozijnen is een variatie op de pannenkoek. Bij kaiserschmarrn worden pannenkoeken in kleine stukjes gescheurd of gesneden. Vaak wordt het gerecht geserveerd met een fruitcompote en tot slot met een flinke laag poedersuiker bestrooid.

(Winter)sportgerecht

Vandaag hebben Frank en ik met een business run de 8 km van de Amsterdam Marathon gelopen. In het hardlopers kookboek staat dat kaiserschmarrn een prima gerecht is om de avond voor een wedstrijd te eten. Alleen zitten er in dat recept wel 4 eieren. Ik heb als vervanger spa rood gebruikt, de koolzuur zorgt net als de eieren voor een luchtige structuur.

Ook zit er vaak veel suiker in recepten voor kaiserschmarrn. Een beetje suiker kun je trouwens wel gebruiken als je intensief gaat sporten maar wij hebben de suiker uit het beslag gelaten en de kaiserschmarrn overgoten met mapple siroop.

Lekker voor als je aan het skiën bent, of voor en na het hardlopen maar natuurlijk ook niet verkeerd als je niks van dit alles hebt gedaan!

Kaiserschmarrn met appel en rozijnen

Oostenrijkse vegan Kaiserschmarrn
 
Print
Soort recept: Hoofdgerecht
Ingrediënten
  • 150 gram speltmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 125 ml kokos - rijstmelk (of ander plantaardige melk)
  • 100 ml spa rood
  • 2 appels in plakjes (bijvoorbeeld goudreinette)
  • 60 gram rozijnen
  • kokosolie om in te bakken
  • mapple siroop voor over de kaiserschmarrn
Instructies
  1. Meng de speltmeel, bakpoeder, kaneel en zout in een kom
  2. Voeg de melk en spa rood toe en roer door. Het hoeft niet helemaal een glad beslag te zijn maar wel goed door elkaar geroerd
  3. Doe kokosolie in de pan en bak pannenkoeken van het beslag. Keer ze na circa 2 a 3 minuten om. Zet wanneer de pannenkoeken aan beide kanten licht bruin zijn even apart op een bord.
  4. Bak de appelstukjes in de pan
  5. Scheur of snij de pannenkoeken in kleine stukjes en voeg na 3 minuten toe aan de appels
  6. Bak dit tot de kaiserschmarrn een mooie bruine kleur hebben en licht knapperig zijn als laatste bak je de rozijnen nog heel eventjes mee
  7. Schenk mapple siroop over de kaiserschmarrn en smullen maar
3.2.1255

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerecht, Diner, Recept

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Healthy Vega op Restaurant Day
Gevulde speculaas zonder suiker »

Reacties

  1. Hans OedekerkHans Oedekerk zegt

    21/10/2013 om 09:23

    Kaiserschmorn

    Beantwoorden
  2. Rianne zegt

    28/03/2020 om 16:23

    Voor hoeveel personen is dit gerecht?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....