Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Gezonde ‘Indiase bhaji’s’

Door Myriam 10 Reacties

indiase bhaji's

Hartige pannenkoekjes: Indiase bhaji’s met koriander, gember en knoflook

Recepten van ProeveRijk tijdens Restaurant Day

We hebben afgelopen weekend meegedaan met Restaurant Day. Samen met Nienke presnteerden we daar een plantaardige brunch. We hebben veel positieve geluiden gehoord, en daarnaast een aantal keer de vraag of we de recepten op de site konden delen.

ProeveRijk doe it yourself

Die recepten delen, dat gaan we doen! De komende tijd laten we een selectie van de recepten aan bod komen. Ook als je er niet bij was kun je zo je eigen uitgebreide vegan brunch maken 🙂

Begin bij het begin: voorgerecht

We beginnen met een van de voorgerechten: pannenkoekjes die Nienke heeft gemaakt. Deze Indiase bhaji’s zijn makkelijk te bereiden en een verrassende begeleiding van bijvoorbeeld soep. Heerlijk met een lekkere chutney, maar ook een tomatensalsa kan perfect, of een tzatziki van soja yoghurt.

Hartige gezonde pannenkoek

Deze Indiase bhaji’s zijn populair streetfood in India.  Deze kleine pannenkoekjes worden daar meestal gefrituurd en gegeten bij andere gerechten. Ook wordt het tegenwoordig vaak als snack tussendoor gegeten met brood.

Bij dit recept worden de bhaji’s met een klein beetje olie in de pan gebakken waardoor ze een stuk minder vet zijn en wel iets anders qua structuur, maar zeker niet minder lekker.

De pannenkoekjes zijn glutenvrij omdat ze bereidt worden met kikkererwtenmeel.

Bhaji's in de pan

Bhaji’s in de pan

Indiase bhaji's

Indiase bhaji’s aan het uitlekken

 

4.7 from 3 reviews
Indiase Bhaji's
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
Aantal personen: 4 pers
Ingrediënten
  • 250 gram kikkererwtenmeel
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 tl vers geraspte gemberwortel
  • 2 volle el grofgehakte koriander
  • 125 gram soyayoghurt
  • flinke snuf zout
  • olie om te bakken
Suggesties om erbij te serveren
  • soyayoghurt, blokjes tomaat, dunne ringen ui, fijn gesneden koriander en chutney.
Instructies
  1. Schep het kikkererwtenmeel in een kom en voeg de knoflook, de gemberwortel, de koriander, de yoghurt en het zout toe.
  2. Voeg 250 ml water toe en roer tot het een dik en glad beslag is.
  3. Voeg extra water toe als het beslag te dik bijft.
  4. Vet een hete koekenpan dun in met olie.
  5. Schep telkens 1 eetlepel van het beslag in een koekenpan en bak in circa 3 minuten per kant.
  6. Schep de pannenkoekjes op een warm bord.
3.2.1255

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerecht, Diner, Recept Tags: Glutenvrij, Suikervrij

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Hummus van zwarte bonen – broodbeleg
Winterse chutney met cranberry, peer en gember »

Reacties

  1. Femke SoulhouseFemke Soulhouse zegt

    21/11/2013 om 16:23

    Ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  2. jiska zegt

    22/11/2013 om 21:13

    Super site!

    Is dit ook mogelijk met tapiocameel?
    Ziet er heerlijk uit!

    Groet, Jiska

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      23/11/2013 om 10:18

      Hi Jiska,
      Dank je voor je reactie. Ik heb het zelf nooit met tapiocameel gemaakt maar moet denk ik wel kunnen. Het wordt dan meer een Braziliaans pannenkoekje. Wanneer je het heb geprobeerd, laat je dan weten of het gelukt is?

      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
      • Lisa zegt

        24/11/2013 om 15:47

        Ik heb ze net gemaakt en de smaak was heerlijk.
        Ze zijn alleen een beetje droog. Heb je tips hoe ik dat kan aanpassen?
        Kwam een tijdje terug via google op jullie site en het ziet er allemaal heerlijk uit.
        Nu de tijd vinden / maken om het ook allemaal zelf te maken!

        Beantwoorden
        • Myriam zegt

          24/11/2013 om 22:11

          Hi Lisa, Bedankt voor je reactie en leuk om te horen dat je het er allemaal heerlijk uit vindt zien :). De pannenkoekjes zijn ook wat ‘droog’ qua structuur. Ze zijn daarom heel erg lekker met een vochtig beleg zoals (soja) yoghurt met gesneden koriander en een beetje knoflook of een chutney. Ik zal deze week het recept van de chutney op de site zetten.
          Groetjes, Myriam

          Beantwoorden
          • Lisa zegt

            24/11/2013 om 22:30

            Leuk , ben erg benieuwd! mango chutneys zijn erg lekker!
            Ik heb ze misschien ook wat dik gemaakt waardoor ze nog ‘droger’ worden.
            Volgende keer maak ik iets minder dikke rondjes.
            Ik houd het in de gaten!
            grtjs,lisa

            Beantwoorden
  3. Laura zegt

    24/11/2013 om 17:59

    Deze waren super lekker tijdens restaurant day. Ga ik zeker ook een keer maken. Dank voor het recept. Komt het recept van de bijbehorende chutney ook op de site? De combi was namelijk super lekker.

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      24/11/2013 om 22:13

      Hi Laura, Die combi is inderdaad erg lekker. Zal daarom deze week het recept voor de chutney op de site zetten.
      Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
  4. Eden Health zegt

    25/11/2013 om 12:04

    Myriam, zien er mooi uit de Indiase bhaji’s. Heb thuis nog wat mangochutney over van het weekend dus ga dit vanavond even als voorgerecht maken!

    Beantwoorden
  5. Yvo de KokYvo de Kok zegt

    26/11/2013 om 08:45

    ziet er idd erg lekker uit! kan dit recept bv ook met boekweit of speld meel?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....