Recepten van ProeveRijk tijdens Restaurant Day
We hebben afgelopen weekend meegedaan met Restaurant Day. Samen met Nienke presnteerden we daar een plantaardige brunch. We hebben veel positieve geluiden gehoord, en daarnaast een aantal keer de vraag of we de recepten op de site konden delen.
ProeveRijk doe it yourself
Die recepten delen, dat gaan we doen! De komende tijd laten we een selectie van de recepten aan bod komen. Ook als je er niet bij was kun je zo je eigen uitgebreide vegan brunch maken 🙂
Begin bij het begin: voorgerecht
We beginnen met een van de voorgerechten: pannenkoekjes die Nienke heeft gemaakt. Deze Indiase bhaji’s zijn makkelijk te bereiden en een verrassende begeleiding van bijvoorbeeld soep. Heerlijk met een lekkere chutney, maar ook een tomatensalsa kan perfect, of een tzatziki van soja yoghurt.
Hartige gezonde pannenkoek
Deze Indiase bhaji’s zijn populair streetfood in India. Â Deze kleine pannenkoekjes worden daar meestal gefrituurd en gegeten bij andere gerechten. Ook wordt het tegenwoordig vaak als snack tussendoor gegeten met brood.
Bij dit recept worden de bhaji’s met een klein beetje olie in de pan gebakken waardoor ze een stuk minder vet zijn en wel iets anders qua structuur, maar zeker niet minder lekker.
De pannenkoekjes zijn glutenvrij omdat ze bereidt worden met kikkererwtenmeel.
Â
- 250 gram kikkererwtenmeel
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 tl vers geraspte gemberwortel
- 2 volle el grofgehakte koriander
- 125 gram soyayoghurt
- flinke snuf zout
- olie om te bakken
- soyayoghurt, blokjes tomaat, dunne ringen ui, fijn gesneden koriander en chutney.
- Schep het kikkererwtenmeel in een kom en voeg de knoflook, de gemberwortel, de koriander, de yoghurt en het zout toe.
- Voeg 250 ml water toe en roer tot het een dik en glad beslag is.
- Voeg extra water toe als het beslag te dik bijft.
- Vet een hete koekenpan dun in met olie.
- Schep telkens 1 eetlepel van het beslag in een koekenpan en bak in circa 3 minuten per kant.
- Schep de pannenkoekjes op een warm bord.
Â
Femke Soulhouse zegt
Ziet er lekker uit!
jiska zegt
Super site!
Is dit ook mogelijk met tapiocameel?
Ziet er heerlijk uit!
Groet, Jiska
Myriam zegt
Hi Jiska,
Dank je voor je reactie. Ik heb het zelf nooit met tapiocameel gemaakt maar moet denk ik wel kunnen. Het wordt dan meer een Braziliaans pannenkoekje. Wanneer je het heb geprobeerd, laat je dan weten of het gelukt is?
Groetjes, Myriam
Lisa zegt
Ik heb ze net gemaakt en de smaak was heerlijk.
Ze zijn alleen een beetje droog. Heb je tips hoe ik dat kan aanpassen?
Kwam een tijdje terug via google op jullie site en het ziet er allemaal heerlijk uit.
Nu de tijd vinden / maken om het ook allemaal zelf te maken!
Myriam zegt
Hi Lisa, Bedankt voor je reactie en leuk om te horen dat je het er allemaal heerlijk uit vindt zien :). De pannenkoekjes zijn ook wat ‘droog’ qua structuur. Ze zijn daarom heel erg lekker met een vochtig beleg zoals (soja) yoghurt met gesneden koriander en een beetje knoflook of een chutney. Ik zal deze week het recept van de chutney op de site zetten.
Groetjes, Myriam
Lisa zegt
Leuk , ben erg benieuwd! mango chutneys zijn erg lekker!
Ik heb ze misschien ook wat dik gemaakt waardoor ze nog ‘droger’ worden.
Volgende keer maak ik iets minder dikke rondjes.
Ik houd het in de gaten!
grtjs,lisa
Laura zegt
Deze waren super lekker tijdens restaurant day. Ga ik zeker ook een keer maken. Dank voor het recept. Komt het recept van de bijbehorende chutney ook op de site? De combi was namelijk super lekker.
Myriam zegt
Hi Laura, Die combi is inderdaad erg lekker. Zal daarom deze week het recept voor de chutney op de site zetten.
Groetjes, Myriam
Eden Health zegt
Myriam, zien er mooi uit de Indiase bhaji’s. Heb thuis nog wat mangochutney over van het weekend dus ga dit vanavond even als voorgerecht maken!
Yvo de Kok zegt
ziet er idd erg lekker uit! kan dit recept bv ook met boekweit of speld meel?