Ook al mogen we van geluk spreken met het weer in november, herfstmaaltijden doen het altijd goed. Denk maar aan een lekkere soep of vegan quiche. En als het kouder wordt is er niks lekkerders dan een warme chocomelk bij een film op de bank. Zo had ik deze week al lange tijd trek in een lekkere romige pasta.
Ik had een drukke dag achter de rug, was moe en had weinig zin om te koken. Uit luiheid trok ik alle kastjes open en keek ik wat er lag. Champignons, ui, knoflook, prei en rijstpasta. Prima ingrediënten om een pasta mee te maken dacht ik zo (en ook de enige die er nog waren). Omdat ik zin had in een lekker sausje dwong ik mezelf om toch nog even snel de deur uit te gaan. Ik nam eigenlijk alleen rijstroom mee, een super alternatief voor gewone room en gewoon in de supermarkt te krijgen!
Rijstroom
Alhoewel ik fan ben van pasta’s met tomatensaus vind ik zo’n lekkere smeuïge roomsaus ook echt verrukkelijk! De rijstroom is plantaardig, lactose- en glutenvrij. En hij heeft echt een lekkere volle smaak vind ik!
Rijstpasta
Ik gebruikte niet alleen rijstroom zit er in deze pasta ook nog eens rijstpasta! Zonder gluten! Rijstpasta is een pasta gemaakt van bruine rijst. Hoewel de pasta gemaakt is van bruine rijst heb ik niet de smaak van rijst kunnen herkennen. Deze rijst smaakt gewoon naar pasta. Maar het voordeel? Geen opgezwollen buik na je maaltijd en wel een bom van goede vezels! Bruine rijst zorgt er namelijk voor dat je een lang verzadigd gevoel hebt, houdt de darmen actief en gezond en zitten er een hoop vitamine B in. Die komen goed van pas met deze herfstige dagen.
Comfort food
Ik word blij van dit gerecht. Een echte comfort maaltijd. De champignons vervangen het vlees en de prei geeft de pasta net dat beetje extra. Heb jij dus ook zin in een lekkere herfstachtige pasta zonder vlees met weinig ingredienten? Probeer hem dan een keer uit! Inplaats van rijstpasta kan je natuurlijk ook (spelt) pasta gebruiken. Net wat je in huis hebt!
- 300 gram (rijst) pasta
- Scheut (oliijf)olie
- 1 bakje champignons
- 1 witte ui
- 1 teentje knoflook
- Halve prei
- 1 pakje rijstroom
- Peper en zout naar smaak
- Eventueel tijm of rozemarijn naar smaak
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de ui.
- Borstel de paddenstoelen schoon met een speciaal borsteltje of gebruik hiervoor een velletje keukenpapier.
- Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes
- Verhit in een wok of koekenpan een scheut olijfolie en bak de ui en champignons voor een paar minuten op laag vuur
- Pel het teentje knoflook en snij het heel fijn doe dit ook met de prei. Voeg toe aan de ui en champignons.
- Roer alles goed door elkaar en bak voor circa 3 minuten op laag vuur
- Voeg nu de rijstroom toe, breng het aan de kook en laat het dan zachtjes pruttelen
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Eventueel wat tijm of rozemarijn naar smaak
- Giet de pasta af en meng het door de saus
Geef een reactie