Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

ff wachten … Gezonde Pizza!!

Door Myriam 15 Reacties

Glutenvrije pizza met een bodem van bloemkool en amandelmeel.

Glutenvrije gezonde pizza met een bodem van bloemkool en amandelmeel

 

Soms heb je gewoon heel erg zin in fastfood, zoiets als pizza. Natuurlijk eet ik zeker wel eens een gewone pizza maar wanneer je echt geen gluten kunt verdragen of super gezond bezig bent is deze gezonde pizza een heel erg goed alternatief.

Bloemkool, veelzijdiger dan je denkt.

Ik heb de laatste tijd echt de veelzijdigheid van bloemkool ontdekt. Ik vond het vroeger altijd een beetje een saaie groente maar je kunt er echt veel kanten mee op.  Ik gebruik het als broodbeleg en vorige week poste ik een recept waar ik bloemkool als rijstvervanger gebruikte. En nu: je kunt bloemkool zelfs gebruiken om er een pizzabodem mee te maken.

4.0 from 1 reviews
Gezonde pizza
 
Print
Prep
20 minuten
Koken
25 minuten
Totaal
45 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 6
Ingrediënten
  • halve bloemkool, geraspt
  • 100 gram amandelmeel
  • 4 eetlepel lijnzaad met 12 eetlepels water (dit vervangt 4 eieren)
  • 4 eetlepels edelgist
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maal het lijnzaad fijn in een blender of keukenmachine en voeg water toe.
  3. Laat het even staan zodat het lijnzaad het water opneemt en een dikke massa vormt.
  4. Rasp de halve bloemkool fijn tot kleine korrels.
  5. Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen in een kom en meng door elkaar heen.
  6. Het deeg voelt licht plakkerig aan maar moet wel een geheel vormen.
  7. Maak van het deeg 6 ballen en druk deze plat op een bakplaat. Druk de randjes eventueel iets omhoog.
  8. Bak de bodem 10 minuten voor in de oven, nog zonder saus en beleg.
  9. Maak ondertussen de tomatensaus in de keukenmachine door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en te mixen.
  10. Haal de pizzabodems uit de oven en doe er een beetje tomatensaus op.
  11. Verdeel de saus gelijkmatig met de achterkant van een lepel. Beleg de pizza vervolgens met de toppings.
  12. Plaats de bakplaat met de pizza's terug de oven in voor nog eens 10 tot 15 minuten.
3.2.2807

 

Pizza tomatensaus
– 1 blik tomaten
– 1 tomaat
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel fijn gesneden basilicum
– 1 knoflookteen
– 1 theelepel zout

Qua toppings kun je zelf alles bedenken wat je lekker vindt.. Wij hebben er drie belegd met courgette, olijven, paprika, beetje vegan kaas en rucola. De ander met tomaat, champignons, ui, paprika, vegan kaas en rucola.

Pizzadeeg van geraspte bloemkool en amandelmeel
Meng alle ingredienten in een kom
Pizza bodem van bloemkool en amandelmeel
Bodem 10 minuten bakken in de oven
glutenvrije pizza met een bodem van bloemkool en amandelmeel.
Klaar om te eten

 

Mjam! Natuurlijk iets anders maar net zo lekker als gewone pizza en geen opgeblazen gevoel na het eten 🙂

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Diner, Recept

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Vegan eten in Parijs: Sol Semillia
Is melk ongezond of toch goed voor elk? »

Reacties

  1. Kim GodschalkKim Godschalk zegt

    23/09/2013 om 20:50

    Ziet er goed uit!!

    Beantwoorden
  2. Claudia van den ElsenClaudia van den Elsen zegt

    23/09/2013 om 20:52

    Grappig idee. Ga ik zeker een keer proberen 🙂

    Beantwoorden
  3. Simone HeeremansSimone Heeremans zegt

    23/09/2013 om 21:06

    De bloemkool is van alle markten thuis! Leuk 🙂

    Beantwoorden
  4. Sabina van der HoevenSabina van der Hoeven zegt

    23/09/2013 om 21:09

    Maak je deze lekkere en gezonde rakker morgen voor mij?

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      23/09/2013 om 21:09

      Als jij weet of je alleen een peulenallergie hebt en geen noten dan wel.

      Beantwoorden
  5. Sabina van der HoevenSabina van der Hoeven zegt

    23/09/2013 om 21:12

    Oh nee, dan kan het niet helaas! Gezond eten is voor jullie ‘peanuts.’ Maar voor mij niet haha

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      23/09/2013 om 21:14

      Je kunt het ook met speltmeel maken, als je wel gluten kunt verdragen maar geen noten.

      Beantwoorden
  6. Sabina van der HoevenSabina van der Hoeven zegt

    23/09/2013 om 21:15

    Nice!

    Beantwoorden
  7. corrie zegt

    23/09/2013 om 21:33

    Ziet er goed uit !,Ga ik deze week maken ! thanks !

    Beantwoorden
  8. Corrie Dris DrissenCorrie Dris Drissen zegt

    23/09/2013 om 21:37

    Edelgist ? Is dat iets speciaals ! Healthy Vega? Wil de pizza deze week gaan maken ,grappig recept !

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      23/09/2013 om 22:02

      Hi Corrie, Edelgist wordt in de vegetarische keuken vaak gebruikt als kaasvervanger. Het heeft namelijk een smaak die vergelijkbaar is met parmezaanse kaas. Daarnaast heel erg gezond omdat het veel vitamine B bevat. Je kunt de edelgist kopen bij de meeste natuurwinkels. Je kunt het ook weglaten mocht je het niet in huis hebben.

      Beantwoorden
  9. LisLis zegt

    23/09/2013 om 23:27

    “: ff wachten … Gezonde Pizza!! – http://t.co/LSbDwmveOv #recept #pizza #gezond http://t.co/AAeC3AI1YG”

    Beantwoorden
  10. Erika zegt

    29/09/2013 om 13:45

    Heb je een gezonde en kidsproof tip voor vervanging van de tomaten saus, onze dochter 3 jarige dochter krijgt buikpijn en exceem van tomaat (eigenlijk wil ze niets wat met de nachtschade fam. te maken heeft eten).

    Erika

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      29/09/2013 om 20:46

      Hi Erika, Ik weet niet of je dochter olijven lekker vindt maar anders kun je en tapenade maken met olijven, een beetje olijfolie en bijvoorbeeld een beetje pijnboompitjes. Ons neefje vind deze variatie in ieder geval erg lekker.

      Beantwoorden
  11. Romy zegt

    17/01/2018 om 21:46

    hoi!
    ik heb deze net getest. Valt nogal snel uit elkaar; meer lijnzaad bij doen dan?
    Hoe dik maak je de bodems?
    Kan je de edelgist ook weglaten/vervangen?
    Bedankt alvast!
    Romy

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....