Zaterdag ochtend
Ik mocht de vega weekendkrat van De Krat uitproberen!! Op zaterdag ochtend stond de koerier voor mijn deur, ‘alstublieft mevrouw, hier is uw krat! ‘ Vol trots nam ik hem aan en liep met de krat in mijn handen weer terug naar boven. Het is net een cadeautje. Een gezond cadeautje vol met lekkere groentes.
Wat is De Krat?
Heb je moeite om de juiste, eerlijke producten op tafel te krijgen, of heb je hier geen tijd voor. De Krat is een simpele oplossing, zij brengen lokale seizoensproducten bij je thuis, in een houten krat geleverd. Dat ziet er ook nog eens super leuk uit. 🙂 via de website van De Krat kun je een pdf downloaden met informatie over de herkomst van de producten die in de krat zitten en heerlijk recepten met de producten van die week. Ideaal!
Wat zit er in De Krat?
Nou… in elke krat zitten producten die lokaal gekweekt en gegroeid zijn en van het seizoen. Producten die duurzaam gekweekt zijn met respect voor mens, dier en milieu Lekker gevarieerd en elke week weer iets anders. Kwalitatief goed en gezond. Daar word ik al heel gelukkig van!
Mijn vega weekend krat
De Krat is niet volledig veganistisch maar je kunt wel kiezen voor een vegetarische krat. In mijn krat zaten Rosagold aardappelen, extra boeren belegen kaas, cherry tomaatjes, eieren, flespomoen, rode ui, salie, spinazie, spitskool, stokbrood, venkel met loof en waterkers. De eieren en kaas heb ik aan de de buren gegeven en met de rest van de ingrediënten ben ik aan de slag gegaan.
Zelf was ik heel erg blij met de flespompoen, en ik had nog een zak quinoa over van mijn vega pizza balletjes die ik vorige week had gemaakt. Ik heb me dus niet gehouden aan de recepten van De Krat, maar heb er mijn eigen draai aan gegeven. Het werd…quinoa met oven gebakken flespompoen en raw spinazie. Hmm het was heerlijk. Ik heb het mee genomen naar kantoor en ook daar is het goedgekeurd! 😉
- 1 flespompoen
- 2 teentjes knoflook
- beetje rozemarijn
- 200 gram verse spinazie
- 125 gram cherry tomaten
- halve citroen
- 100 gram quinoa
- groenten bouillon
- 3 el olijfolie
- handje pecannoten
- Doe voldoende water in een middelgrote pan. Voeg daar de groenten bouillon aan toe en breng het aan de kook
- Was de quinoa af met lauwwarm water
- Voeg de quinoa toe en laat het op laag vuur doorkoken. Dek de pan af en kook voor gedurende 20 minuten
- Controleer of de quinoa zacht gekookt is. Zo niet kook nog max 5 minuten langer. Indien de quinoa gaar is kun je de pan afgieten. Laat de quinoa rusten in de pan.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van ongeveer 2 cm.
- meng de pompoen met de olijfolie, knoflook en een beetje rozemarijn.
- Verdeel over de bakplaat en plaats voor gedurende 20 min in de oven
- Was de spinazie en halveer de tomaatjes
- Leg de spinazie in diep bord en schep hier een paar eetlepels quinoa op
- Verdeel de pompoen, tomaatjes en pecannoten over de quinoa
- Knijp een half citroentje uit over het gerecht en een schenk er een beetje olijfolie overheen
- Eet smakelijk!
Hermien zegt
Dat ziet er inderdaad (h)eerlijk uit! Ik ga het zeker uitproberen.
Anouk Schuiten zegt
Ja lekker he mam! Kan je aan de slag met de quinoa 🙂