Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Lekker! Bloemkool als rijstvervanger

Door Myriam 21 Reacties

 

Graanvrij recept, bloemkool 'rijst' met tomaten en champignons

Citroen bloemkool ‘rijst’ een recept van Eleanor Ozich geheel graanvrij.

 

Een paar weken geleden kwam Roseanne, de moeder van een goede vriend van Frank over uit Nieuw Zeeland. Ze had een heel erg leuk kookboekje  ‘Petite Kitchen’ van Eleanor Ozich voor Frank meegenomen. In het kookboekje staan recepten waarvan de meeste glutenvrij, tarwevrij, melkvrij, suikervrij en vegetarisch zijn.

Van de nood een deugd maken

De dochter van de auteur kreeg op 4 jarige leeftijd last van eczeem en doktoren en specialisten wisten hier geen raad mee. Er veranderde pas iets in de situatie toen Ozich in contact kwam met een natuurgeneeskundige die haar dochter een dieet voorschreef. Hier startte de ontdekkingsreis naar gezonde voeding voor het hele gezin. Ozich is deze recepten gaan delen op haar blog en ze heeft inmiddels twee boekjes met een verzameling van haar lekkerste recepten uitgebracht.

Wel ‘rijst’ maar geen granen

Vandaag hebben wij een heerlijk recept gemaakt dat ik graag met jullie deel. Bloemkool ‘rijst’ met tomatensaus, champignons en rucola salade. Het gerecht is helemaal vrij van granen want de bloemkool wordt in dit recept gebruikt als rijstvervanger. Je raspt de bloemkool fijn tot het dezelfde structuur heeft als rijst. De champignons zorgen in dit gerecht voor een stevige bite en fungeren als vleesvervanger.

Lekker! Bloemkool als rijstvervanger
 
Print
Prep
5 minuten
Koken
30 minuten
Totaal
35 minuten
 
Auteur: Healthy Vega
Ingrediënten
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 knoflooktenen
  • handje tijm en peterselie
  • halve bloemkool (fijn geraspt)
  • 250 ml groentenbouillon
  • 1 eetlepel olie
  • sap van een halve citroen
  • bakje kastanje champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 handen rucola salade
  • olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
Instructies
  1. Verwarm een pan op het vuur en voeg de tomaten, geperste knoflook, kruiden en peper en zout toe. Laat dit zachtjes 25 minuten pruttelen.
  2. Zet een hapjespan op het vuur met de bouillon en voeg de geraspte bloemkool toe.
  3. Laat dit 20 minuten zachtjes koken en voeg dan olijfolie, citroen en peter en zout toe.
  4. Bak de champignons tot ze gaar en mooi bruin van kleur zijn.
  5. Mix de rucola sla met de olijfolie, citroensap en peper en zout.
  6. Verdeel de bloemkool rijstvervanger over twee borden, schep het tomatenmengsel erover heen Verdeel de champignons over de borden en maak af met de rucola.
3.2.2807

 

Tomatensaus met knoflook, tijm en peterselie
Tomatensaus met kruiden
Geraspte bloemkool in bouillon
Geraspte bloemkool in de pan
CItroen bloemkool rijst met tomaten, champignons en rucola sla
Klaar om te eten 🙂

 

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Diner, Recept Tags: Glutenvrij, Groente

Over Myriam

Hi, ik ben Myriam! Gezond én lekker koken en bakken is mijn passie. Ik ben auteur van oa Gezonde Tussendoortjes en Groene Detox Smoothies.

Vind me op Instagram of Facebook.

« Het nieuwe werken: Staand Werken
Detox soep, een soep vol reinigende kruiden »

Reacties

  1. Kenosha Wulff zegt

    18/09/2013 om 13:29

    Carry Brouwer, dit ziet er lekker uit!!

    Beantwoorden
  2. Liek SchrijenLiek Schrijen zegt

    19/09/2013 om 01:20

    Wow, dit lijkt me wel wat, ga ik een keer proberen! Complimenten met deze site trouwens, te gek!!! Ik ben fan!

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      19/09/2013 om 10:15

      Hi Liek, Bedankt voor je leuke bericht. Ik hoor graag wat je van het gerecht vond wanneer je het gemaakt hebt. Groetjes, Myriam

      Beantwoorden
    • Liek SchrijenLiek Schrijen zegt

      19/09/2013 om 12:40

      dat kan nog wel even duren Myriam….

      Beantwoorden
  3. Janine ter BergJanine ter Berg zegt

    19/09/2013 om 16:03

    Vandaag gemaakt als lunch. Was echt heerlijk!

    Beantwoorden
    • Healthy VegaHealthy Vega zegt

      19/09/2013 om 16:14

      Snelle actie Janine ter Berg, krijg er zelf ook weer zin in! Frank

      Beantwoorden
    • Janine ter BergJanine ter Berg zegt

      19/09/2013 om 16:19

      Ja, je bericht was goed getimed. Ik had wat bloemkool over, waar ik me even geen raad mee wist. Vriendin reageerde gisteren op mijn tijdlijn dat dit er lekker uit zag, dus ik zeg ‘kom morgen na het werk lunchen’. Kon ze geen nee tegen zeggen. 😉

      Beantwoorden
  4. Rosita StolteRosita Stolte zegt

    19/09/2013 om 18:48

    Lijkt me heerlijk…ga hem gauw uitproberen!

    Beantwoorden
  5. Manon zegt

    23/09/2013 om 18:00

    Hey Frank & Myr, Wat voor bouillon gebruiken jullie? Ik denk automatisch aan een bouillon blokje…..
    Wil het zo gaan maken, ben nogal een rijstfan dus ben benieuwd hoe dit smaakt.
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      25/09/2013 om 00:01

      Hi Manon,
      Wij gebruiken soms zelf getrokken bouillon van groente maar als we minder tijd hebben poeder en kopen wel een biologische variant omdat er anders wel veel e-nummers in zitten en het liefst ook zonder gist. Ben benieuwd wat je ervan vond.

      Beantwoorden
  6. Tamara zegt

    23/09/2013 om 22:12

    Ooit al een nasi gemaakt van bloemkool, maar dit ga ik ook zeker snel uitproberen!

    Beantwoorden
  7. KIGO zegt

    24/09/2013 om 19:02

    Ik heb zojuist heerlijk gegeten super bedankt voor het recept.
    Voor morgen nog een kliekje over Jippie!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      24/09/2013 om 23:59

      Super leuk om te horen 🙂

      Beantwoorden
  8. Kim GodschalkKim Godschalk zegt

    24/09/2013 om 19:03

    Simone Heeremans deze moet je maken hoor het smaakt heerlijk!

    Beantwoorden
  9. Simone HeeremansSimone Heeremans zegt

    24/09/2013 om 22:45

    Keertje samen koken!

    Beantwoorden
    • Kim GodschalkKim Godschalk zegt

      24/09/2013 om 22:55

      Lijkt me puik plan 😉

      Beantwoorden
  10. Suus zegt

    07/10/2013 om 09:25

    Hey Myr, echt een super lekker gerecht!

    Beantwoorden
    • Myriam zegt

      07/10/2013 om 11:15

      Hi Suus, Ja echt lekker, verrassend en makkelijk! Gister kwam mijn broer met zijn vriendin eten en ook zij waren enthousiast. 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....