Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Amaranth met zoete aardappel uit de oven

Door Anouk 2 Reacties

Amaranth2.jpg

Amaranth met zoete aardappel uit de oven, heerlijk met wat pecannoten

Na mijn vorige blog over Amaranth wordt het tijd om er mee te gaan koken. Lopend naar de supermarkt om de hoek –  nog even snel mijn saldo checken – kwam ik er achter dat ik echt alleen maar een zak Amaranth kon kopen… ja buhhh money troubles rond het einde en begin van de maand, maar daar ben ik student voor! 😉

Amaranth

Amaranth zaadjes zijn zo klein. Pas op ze springen alle kanten op!

En daar word je creatief van! Gelukkig had ik wel nog wat dingen in mijn keukenkastje staan, dus besloot ik eerst dat op te maken. Sowieso verstandig, restjes opmaken toch? Ik vond nog een zoete aardappel en een halve gele paprika in de koelkast. Ook was er nog wel wat ui, knoflook en bouillon aanwezig. Omdat amaranth neutraal is van smaak kan je het gemakkelijk combineren met wat je zelf lekker vindt (of wat je nog toevallig in huis hebt:)

Ik heb de amaranth gekookt in groentenbouillon maar dit kan ook gewoon in water. Ik had eigenlijk verwacht dat amaranth, na het koken, wat weg zou hebben van couscous. Dat was dus niet helemaal zo, het bleef namelijk korrelig. Het is erg lekker en ik denk dat het ook heerlijk is met een simpele groene salade.

 

Amaranth uit de oven

Snelle maaltijd voor 1 persoon 😉

 

Amaranth met gebakken zoete aardappel uit de oven
 
Print
Prep
10 minuten
Koken
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
Aantal personen: 1
Ingrediënten
  • 1 zoete aardappel
  • 80 gram Amaranth
  • 150 ml groenten bouillon
  • halve gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • handje pecannoten
  • olijfolie
  • peper & zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappel, snij de ui in grove stukken, maak de paprika schoon en snij in stukken. Meng in een kom en doe daar een flinke scheut olijfolie en peper en zout naar smaak aan toe.
  3. Verdeel over de bakplaat samen met wat rozemarijn.
  4. Laat dit gaar worden in de oven in ongeveer 20 minuten.
  5. Maak de bouillon en breng aan de kook
  6. Meng de Amaranth met de bouillon in een pan met deksel en kook, afgedekt, in ongeveer 20 minuten op laag vuur droog. Meng regelmatig door.
  7. Is de Amaranth hierna nog niet drooggekookt. Laat al roerende het water verdampen op hoog vuur.
  8. Serveer de zoete aardappel naast de Amaranth of meng het er al doorheen. Besprenkel de amaranth met een scheutje olijfolie en strooi over het gerecht nog een handje pecannoten.
  9. Eet smakelijk! 🙂
3.2.2807

Maak jij ook vaak iets met restjes of kook je het liefste toch gewoon recepten?

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Diner, Recept Tags: Glutenvrij

« Review Teatox van Bootea
Pannenkoeken van quinoameel met rood fruit »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je waardering:  

Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....