Na mijn vorige blog over Amaranth wordt het tijd om er mee te gaan koken. Lopend naar de supermarkt om de hoek – nog even snel mijn saldo checken – kwam ik er achter dat ik echt alleen maar een zak Amaranth kon kopen… ja buhhh money troubles rond het einde en begin van de maand, maar daar ben ik student voor! 😉
En daar word je creatief van! Gelukkig had ik wel nog wat dingen in mijn keukenkastje staan, dus besloot ik eerst dat op te maken. Sowieso verstandig, restjes opmaken toch? Ik vond nog een zoete aardappel en een halve gele paprika in de koelkast. Ook was er nog wel wat ui, knoflook en bouillon aanwezig. Omdat amaranth neutraal is van smaak kan je het gemakkelijk combineren met wat je zelf lekker vindt (of wat je nog toevallig in huis hebt:)
Ik heb de amaranth gekookt in groentenbouillon maar dit kan ook gewoon in water. Ik had eigenlijk verwacht dat amaranth, na het koken, wat weg zou hebben van couscous. Dat was dus niet helemaal zo, het bleef namelijk korrelig. Het is erg lekker en ik denk dat het ook heerlijk is met een simpele groene salade.
- 1 zoete aardappel
- 80 gram Amaranth
- 150 ml groenten bouillon
- halve gele paprika
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 takje rozemarijn
- handje pecannoten
- olijfolie
- peper & zout
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de zoete aardappel, snij de ui in grove stukken, maak de paprika schoon en snij in stukken. Meng in een kom en doe daar een flinke scheut olijfolie en peper en zout naar smaak aan toe.
- Verdeel over de bakplaat samen met wat rozemarijn.
- Laat dit gaar worden in de oven in ongeveer 20 minuten.
- Maak de bouillon en breng aan de kook
- Meng de Amaranth met de bouillon in een pan met deksel en kook, afgedekt, in ongeveer 20 minuten op laag vuur droog. Meng regelmatig door.
- Is de Amaranth hierna nog niet drooggekookt. Laat al roerende het water verdampen op hoog vuur.
- Serveer de zoete aardappel naast de Amaranth of meng het er al doorheen. Besprenkel de amaranth met een scheutje olijfolie en strooi over het gerecht nog een handje pecannoten.
- Eet smakelijk! 🙂
Maak jij ook vaak iets met restjes of kook je het liefste toch gewoon recepten?
Geef een reactie