Healthy Vega

Lekker gezond vega eten

  • Ebooks
  • Recepten
  • Tussendoortjes
  • Tips
    • Basic vega producten
    • Boeken
  • Over
    • Over Healthy Vega
    • In de media
    • Contact
  •  

Boodschappenlijst basic vega producten

Best vaak krijgen we de vraag waar we de ingrediënten voor onze recepten vandaan halen. Nu wonen we in Amsterdam en daar is veel te krijgen maar dit geldt niet voor iedereen. Gelukkig is tegenwoordig ook (bijna) alles online verkrijgbaar.

Hieronder vind je onze basic boodschappenlijst oftewel de lijst met producten die bij ons thuis in de kast staan en die je makkelijk online kunt bestellen.

Alle producten zijn vegan en het zijn ingrediënten die veel in onze recepten voorkomen.

Ik heb de ingrediënten in categorieën onderverdeeld om het zo overzichtelijk mogelijk te maken.
Bakken – Hier vind je alle producten die wij gebruiken in onze bakrecepten. Hieronder vind je de links naar de specifieke producten.
Meelsoorten
  • Boekweitmeel – lekker voor pannenkoekjes of als meelmix voor een cake
  • Rijstemeel –  glutenvrije meelsoort die bij veel baksels van pas komt
  • Maismeel – maak zelf wraps
  • Kikkererwtenmeel – bodem voor een vegan quiche
  • Amandelmeel – niet heel goedkoop maar je kunt er echt de lekkerste koekjes mee maken en zit vol goede vetten en is geheel glutenvrij
    Speltmeel gebru

    Speltmeel gebruiken wij het meest.

     

  • Speltmeel volkoren – meel gemaakt van spelt welke wij altijd gebruiken inplaats van gewone meel. Bevat meer vezels en er zijn veel mensen die niet goed reageren op gewoon witte meel en wel speltmeel kunnen verdragen
  • Speltbloem – bloem gemaakt van spelt

Olie

 

Onze favo kokosolie. Wij hebben natuurlijk de mega verpakking :)

Onze favo kokosolie. Wij hebben natuurlijk de mega verpakking 🙂

 

  • Kokosolie met kokossmaak extra vierge is super gezond en de kokossmaak kan heel erg lekker zijn in sommige baksels of curries maar biologische geurloze kokosolie is perfect voor het bakken van groente en baksels waar je geen kokossmaak bij kunt gebruiken

Bind en rijsmiddelen

  • Zuiveringszout een perfect rijsmiddel in veel plantaardige recepten
  • Lijnzaad – ik koop het liefst hele lijnzaad en breek het zelf. Op deze manier oxideert het minder snel
  • Agar-agar – een vegan bindmiddel, de vega versie van gelatine

Zoetstoffen

  • Ahornsiroop – zoetstof die je bloedsuikerspiegel iets minder (snel) laat stijgen. Heerlijk bij pannenkoekjes en te gebruiken in veel recepten voor cake, taarten en koekjes
    Kokosbloesemsuiker laat je bloedsuikerniveau minder stijgen dan gewone (riet)suiker. Een beter alternatief dus!

    Kokosbloesemsuiker laat je bloedsuikerniveau minder stijgen dan gewone (riet)suiker. Een beter alternatief dus!

     

  • Kokosbloesemsuiker – we gebruiken altijd kokosbloesemsuiker in plaats van witte suiker of rietsuiker. Deze vorm is ongeraffineerd en heeft een lagere glycemische index dus minder effect op je bloedsuikerspiegel

 

Ontbijt

Ons ontbijt bestaat vaak uit havermout van havervlokken met fruit, noten en zaden. Voor de afwisseling gebruiken we ook wel eens boekweikvlokken in combinatie met havervlokken.

Havervlokken – de vlokken week ik de avond van te voren in water en breng de volgende dag aan de kook. Vaak maak ik een grotere pan zodat we er meerdere ochtenden van kunnen eten

Boekweitvlokken – een lekker alternatief voor havervlokken. Boekweit heeft wel een meer uitgesproken smaak dus een mix van haver en boekweitvlokken heeft mijn voorkeur

Pompoenpitten – omdat ze vezel- en eiwitrijk zijn voeg ik ze toe aan mijn ontbijtje. En omdat het lekker is natuurlijk!

Zonnebloempitten – Ook deze pitten zijn heel vezelrijk en eiwitrijk. Ik voeg van beide pitten een eetlepel toe aan mijn ontbijt

Tarwezemelen –  vezelrijk en zorgen voor een goede spijsvertering (bevat wel gluten)

Ik ben dol op crackers als tussendoortje. Met notenpasta’s en dan een paar schijfjes komkommer en een beetje sambal. Mmmm… Vaak eet ik rijstewafels maar ben ook gek op deze boekweitcrackers.

Ik besmeer ze het liefst met amandelpasta, tahin of cashewpasta

 

Tahin lekker op een rijstwafel met plakjes komkommer maar ook een belangrijk ingredient voor een lekkere zelfgemaakte hummus

Tahin lekker op een rijstwafel met plakjes komkommer maar ook een belangrijk ingredient voor een lekkere zelfgemaakte hummus

 


Superfoods

Ik ben niet zo dol op deze term want er zijn heel veel ‘foods’ behoorlijk ‘super’, maar zo worden ze nou eenmaal genoemd 🙂

Wanneer je vega(n) eet is het verstandig om goed op je eiwit inname te letten. Dit kan in ieder geval door meer peulvruchten zoals bonen en linzen te eten. Om er zeker van te zijn dat we voldoende binnenkrijgen voegen we vaak een eiwitpoeder toe aan onze smoothies.

Schermafbeelding 2015-10-07 om 09.08.53

Veel eiwitpoeders zijn op basis van whey (dit is gemaakt van melk). Dit is een eiwitpoeder die volledig plantaardig is. Je hebt ze met een smaakje zoals chocolade en vanille maar onze voorkeur gaat uit naar de smaakloze variant. Je kunt het poeder mengen met water of een plantaardige melk en als shake drinken (ook goed voor na het sporten). Maar toe voegen aan een groene smoothie is nog beter, je merkt dan niet eens dat je het drinkt en je krijgt tegelijk een boel goede groene plantjes binnen 🙂

Henneppoeder voeg ik graag toe aan havermout of ook aan een smoothie. Het is makkelijk verteerbaar en bestaat voor 50% uit eiwitten.

Spirulina zijn blauw groene algen die veel vitamine bevatten zoals A,C en E. Daarnaast draagt het ook bij aan een goede darmwerking, een stabiele bloedsuikerspiegel en is ook heel eiwitrijk. Wij voegen af en toe een eetlepel spirulina toe aan onze smoothie. Of ik meng het met een klein beetje water en neem het als ‘shotje’ (wat ik overigens niet zo lekker vind smaken :))

Deze blogpost bevat affiliatelinks. Dat betekent dat wanneer jij een online aankoop doet, wij een klein percentage van het aankoopbedrag ontvangen. Wees gerust; jij betaalt absoluut niks meer dan normaal en wij werken alleen met partners waar we achter staan en die we vertrouwen.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
Frank en Myriam

Hoi, wij zijn Myriam en Frank! We maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Meer Over Ons →

Zoeken

Soort

Het gezonde tussendoortjes e-book

Gezonde suikervrije tussendoortjes
Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek
De beste vega ingredienten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Alle Recepten

muesli repen zonder toegevoegde suiker

Muesli repen maken zonder toegevoegde suiker

Cowspiracy

The Meets

The Meets – Heerlijk (bijna vega) restaurant Amsterdam

Pittige rode saus voor bij alles – Canarische Mojo

Vrouw op het toilet

Let’s Talk Shit! – hoe gaat het met jouw ontlasting?

Vegan voorgerecht Groente tartaar

Vegan voorgerecht: Groente tartaar met linzen, pastinaak en courgette

Super smoothie met bietensap

De beste detox recepten

Proefdiner Meatless District

Coming soon: Meatless District Vega restaurant in Amsterdam!!

Healthy Vega - Tussendoortjes kookboek

Populaire berichten:

muesli repen zonder toegevoegde suiker
The Meets
Vrouw op het toilet
Vegan voorgerecht Groente tartaar

Healthy Vega maakt gebruik van cookies. Lees hier meer. Sluit

 

Reacties laden....