Hummus - vegetarisch broodbeleg
- 150 gram gedroogde kikkererwten of pot
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels tahin
- 6 eetlepels kookvocht van de kikkererwten
- 1 fijngesneden teen knoflook
- sap van een halve citroen (meer naar smaak)
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderzaad
- peper
- zout
- 1 bosje verse peterselie en/of koriander
- Week de gedroogde kikkererwten 12 uur lang in koud water.
- Kook hierna de erwten 1,5 uur en giet ze af.
- Bewaar een deel van het kookvocht.
- Meng de kikkererwten met alle ingrediƫnten op de peterselie of koriander na in een keukenmachine of met de stamper.
- Voeg eventueel extra olijfolie of kookvocht toe als het mengsel te droog is naar je zin.
- Roer nu de gesneden koriander en of peterselie door het mengsel en de hummus is klaar.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/hummus-vegetarisch-broodbeleg/
3.3.3077