Muesli repen met gember en vijgen
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Soort recept: Tussendoortje
Aantal personen: 8 repen
Ingrediënten
  • 100 gram gedroogde vijgen
  • 45 gram maple siroop
  • 30 gram kokosolie
  • 50 gram walnoten
  • 70 gram havermout
  • 4 cm verse gember
Instructies
Bereiding
  1. Rooster de havermout ongeveer 5 minuten in een droge pan totdat het lichtbruin is
  2. Smelt de kokosolie
  3. Voeg de kokosolie bij de maple siroop in een grote kom en roer door
  4. Hak de vijgen fijn in de keukenmachine of met een mes
  5. Hak de walnoten grof
  6. Voeg de havermout, vijgen en walnoten toe aan het maple - oliemengsel
  7. Rasp het stuk gember en voeg toe
  8. Doe ¾ van het mengsel in de keukenmachine en maal het fijn totdat het een plakkerige massa is geworden
  9. Meng alles weer samen in de kom totdat je een consistentie hebt waar je repen van kan vormen die niet te plakkerig zijn maar die ook niet uit elkaar vallen
Bakken
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Spreid het mengsel uit op een bakplaat. Zorg dat de plak ongeveer anderhalve centimeter dik is
  3. Bak 20 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is
  4. Haal de bakplaat uit de oven en snijd de plak in repen
  5. Laat helemaal afkoelen op een rooster
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/muesli-repen-maken-gember-en-vijgen/