Gezonde pizza
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 6
- halve bloemkool, geraspt
- 100 gram amandelmeel
- 4 eetlepel lijnzaad met 12 eetlepels water (dit vervangt 4 eieren)
- 4 eetlepels edelgist
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- peper
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maal het lijnzaad fijn in een blender of keukenmachine en voeg water toe.
- Laat het even staan zodat het lijnzaad het water opneemt en een dikke massa vormt.
- Rasp de halve bloemkool fijn tot kleine korrels.
- Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen in een kom en meng door elkaar heen.
- Het deeg voelt licht plakkerig aan maar moet wel een geheel vormen.
- Maak van het deeg 6 ballen en druk deze plat op een bakplaat. Druk de randjes eventueel iets omhoog.
- Bak de bodem 10 minuten voor in de oven, nog zonder saus en beleg.
- Maak ondertussen de tomatensaus in de keukenmachine door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en te mixen.
- Haal de pizzabodems uit de oven en doe er een beetje tomatensaus op.
- Verdeel de saus gelijkmatig met de achterkant van een lepel. Beleg de pizza vervolgens met de toppings.
- Plaats de bakplaat met de pizza's terug de oven in voor nog eens 10 tot 15 minuten.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/gezonde-pizza/
3.2.2807