6 gedroogte abrikozen heel fijn gesneden of in de blender gehakt
2,5 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
0,5 tl zout
eventueel 1 theelepel gemberpoeder
750 gram geschilde appel, (5 grote appels) in stukjes
2 eetlepels citroensap
rasp van de schil van een halve citroen
2 theelepels kaneel
35 gram rozijnen
eventueel abrikozenjam om het deeg mee te bestrijken voor een mooie bruine kleur
springvorm van 22 cm
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng bloem, olie, abrikozen, bakpoeder, zout en eventueel gemberpoeder door elkaar heen en kneed tot een mooi glad deeg. Wanneer het deeg te droog blijft kun je eventueel een klein beetje water toevoegen.
Wel eventueel de rozijnen in warm water.
Voeg de stukjes appel, citroensap, citroenrasp, kaneel en rozijnen bij elkaar in een kom en meng goed door.
Gebruik ⅔ van het deeg voor de bodem en de rand van de springvorm.
Rol het uit en bekleed de ingevette springvorm.
Vul met het appelmengsel.
Rol het overgebleven deeg uit en maak slierten voor de bovenkant.
Bak de suikervrije appeltaart in circa 60 minuten goudbruin.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/suikervrije-appeltaart/