Vegan tiramisu
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Ingrediënten
Vegan cake
  • 200 gram speltmeel
  • 20 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram kokosolie
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 banaan
  • 100 milliliter plantaardig melk, bijvoorbeeld ongezoete amandelmelk
Vulling
  • 400 gram sojayoghurt
  • 130 gram cashewnoten
  • 2 eetlepels speltbloem
  • 30 gram ahornsiroop
  • 1 eetlepel amaretto
  • 60 gram kokos olie
  • ¼ theelepel vanille extract
  • 200 milliliter sterke zwarte koffie (bij voorkeur espresso)
  • 2 eetlepels amaretto (voor door de koffie)
  • cacaopoeder, kaneel of geschaafde chocolade ter garnering
Instructies
vegan cake
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje
  3. Prak de banaan
  4. Doe alle ingrediënten voor de cake in een beslagkom en meng voorzichtig tot een plakkerig en dik mengsel
  5. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm
  6. Zet de cake in de oven en bak hem 55 - 65 minuten, afhankelijk van de oven, totdat deze goudbruin is en een prikker of mes er schoon uitkomt
Vulling
  1. Doe de sojayoghurt en cashewnoten in de blender er meng tot een gladde massa
  2. Voeg vervolgens bloem, ahornsiroop, kokosolie, vanille extract en 1 eetlepel amaretto toe en mix enkele minuten tot er een gladde massa ontstaat. Zet 20 minuten in de koelkast
  3. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen. Snij horizontaal in 2 of 3 dunne plakken
  4. Meng de koffie met 2 eetlepels amaretto
  5. Leg de plakken cake in een schaal en overgiet met het koffiemengsel. Laat dit even intrekken
  6. Bedek de eerste laag cake met een laag sojayoghurtcrème. Herhaal dit bij de andere plak(ken) cake
  7. Plaats de tiramisu in de koelkast, bij voorkeur een nacht
  8. Werk de tiramisu af met gezeefd cacaopoeder, wat geschaafde chocolade of wat kaneel
Recipe by Healthy Vega at http://healthyvega.nl/tussendoor/kerstrecept-vegan-tiramisu/