Vegan kaasstengel met rozemarijn
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: ⅘
- 75 gram cashewnoten
- 2 eetlepel voedingsgist
- Snufje zout
- Snufje knoflookpoeder
- 4 plakjes volkoren / vegan bladerdeeg
- 3 eetlepels olijfolie
- zout / peper naar smaak
- ½ theelepel rozemarijn
- 1 eetlepel maanzaad
- 4 eetlepels vegan kaas
- Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot ook de cashewnoten volledig vermalen zijn
- Doe het mengsel vervolgens in een bakje. Je kunt de ‘kaas’ meerdere weken bewaren
- Laat het bladerdeeg ontdooien
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng de olijfolie met peper, zout en rozemarijn
- Snij het bladerdeeg in reepjes
- Smeer in met het olijfolie mengsel
- Besprenkel met de 'parmezaanse kaas' en de maanzaadjes
- Draai de stroken tot spiralen.
- Bak de stengels in circa 20 minuten goudbruin en krokant
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/kerst-recept-pastinaak-wortelsoep-met-vegan-kaasstengels/
3.2.2925