Vegan kaasstengel met rozemarijn
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen:
Ingrediënten
vegan parmazaanse kaas
  • 75 gram cashewnoten
  • 2 eetlepel voedingsgist
  • Snufje zout
  • Snufje knoflookpoeder
krokante stengel
  • 4 plakjes volkoren / vegan bladerdeeg
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout / peper naar smaak
  • ½ theelepel rozemarijn
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 4 eetlepels vegan kaas
Instructies
Vegan parmezaanse kaas
  1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot ook de cashewnoten volledig vermalen zijn
  2. Doe het mengsel vervolgens in een bakje. Je kunt de ‘kaas’ meerdere weken bewaren
Krokante stengel
  1. Laat het bladerdeeg ontdooien
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden
  3. Meng de olijfolie met peper, zout en rozemarijn
  4. Snij het bladerdeeg in reepjes
  5. Smeer in met het olijfolie mengsel
  6. Besprenkel met de 'parmezaanse kaas' en de maanzaadjes
  7. Draai de stroken tot spiralen.
  8. Bak de stengels in circa 20 minuten goudbruin en krokant
Recipe by Healthy Vega at http://healthyvega.nl/lunch/kerst-recept-pastinaak-wortelsoep-met-vegan-kaasstengels/