Vegan pompoenbrood, het alternatief voor bananenbrood
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 1 cake
Ingrediƫnten
  • 1,5 eivervanger (1,5 eetlepel lijnzaad met 4 eetlepels water)
  • 200 gram pompoen (circa halve pompoen, ik had wel een kleintje)
  • 60 gram ahornsiroop
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels (kokos)olie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel bakingsoda (heb je dit niet in huis dan kun je een extra theelepel bakpoeder toevoegen)
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • snuf nootmuskaat en snuf gemalen kruidnagel
  • ¼ theelepel zout
  • 125 ml amandelmelk of rijstmelk
  • 100 gram speltmeel
  • 30 gram havermoutmeel (fijngemalen havermout)
  • handje rozijnen en chocolate chips of bijvoorbeeld walnoten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de halve pompoen minimaal 15 minuten in de oven zodat je daarna de pompoen makkelijk kunt snijden
  2. Maal de lijnzaad en doe het water erbij en zet het minimaal 5 minuten weg
  3. Snij de pompoen en pureer tot een gladde massa (staafmixer, keukenmachine)
  4. Voeg het lijnzaadmengsel, de maple siroop, kokosbloesemsuiker en olie toe aan de pompoenpuree en roer goed door met een lepel
  5. Voeg bakpoeder, bakingsoda, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, kruidnagel, zout en melk toe en meng weer goed door elkaar
  6. Voeg het speltmeel en havermeel toe en meng voorzichtig met een spatel
  7. Voeg tot slot de rozijnen, chocolate chips of noten toe. Ook dit meng je er voorzichtig doorheen met een spatel
  8. Doe het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en zet in de oven gedurende circa 60 minuten. Controleer met een prikker of de binnenkant gaar is.
  9. Laat goed afkoelen voor je de cake aansnijdt
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/vegan-pompoenbrood/