Vegan pompoen havermout koekjes
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 12
Ingrediënten
  • 95 gram speltmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 120 gram havermoutvlokken
  • ½ theelepel zout
  • Een kwart pompoen, fijn geraspt
  • 50 ml agave siroop (of andere zoetstof)
  • 1 banaan, geprakt
  • Rasp van de schil van een halve sinaasappel
  • Sap van twee sinaasappelen
  • Een handje gedroogde cranberries
  • Extra tip: voeg pure chocolade toe
Instructies
  1. Leg een vel bakpapier op een bakplaat
  2. Snij de schil van de pompoen en rasp het vruchtvlees
  3. Prak de banaan met een vork
  4. Meng op de cranberries na, alle droge ingrediënten door elkaar in een kom
  5. Meng alle natte ingrediënten in een aparte kom
  6. Voeg alles bij elkaar en meng met een spatel of lepel door elkaar
  7. Voeg de cranberries toe en meng ze er doorheen
  8. Maak balletjes van het deeg, leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat
  9. Laat dit even staan
  10. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden
  11. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin
  12. Controleer na 15 minuten of je koekjes niet te bruin worden. Gaat het erg snel? Zet dan de oven iets lager
  13. Laat ze even afkoelen en smullen maar
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/pompoen-havermout-koekjes/