Vegan pompoen havermout koekjes
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 12
- 95 gram speltmeel
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- 120 gram havermoutvlokken
- ½ theelepel zout
- Een kwart pompoen, fijn geraspt
- 50 ml agave siroop (of andere zoetstof)
- 1 banaan, geprakt
- Rasp van de schil van een halve sinaasappel
- Sap van twee sinaasappelen
- Een handje gedroogde cranberries
- Extra tip: voeg pure chocolade toe
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat
- Snij de schil van de pompoen en rasp het vruchtvlees
- Prak de banaan met een vork
- Meng op de cranberries na, alle droge ingrediënten door elkaar in een kom
- Meng alle natte ingrediënten in een aparte kom
- Voeg alles bij elkaar en meng met een spatel of lepel door elkaar
- Voeg de cranberries toe en meng ze er doorheen
- Maak balletjes van het deeg, leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat
- Laat dit even staan
- Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden
- Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin
- Controleer na 15 minuten of je koekjes niet te bruin worden. Gaat het erg snel? Zet dan de oven iets lager
- Laat ze even afkoelen en smullen maar
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/pompoen-havermout-koekjes/
3.2.2807