Amaranth met gebakken zoete aardappel uit de oven
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 1
Ingrediƫnten
  • 1 zoete aardappel
  • 80 gram Amaranth
  • 150 ml groenten bouillon
  • halve gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • handje pecannoten
  • olijfolie
  • peper & zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappel, snij de ui in grove stukken, maak de paprika schoon en snij in stukken. Meng in een kom en doe daar een flinke scheut olijfolie en peper en zout naar smaak aan toe.
  3. Verdeel over de bakplaat samen met wat rozemarijn.
  4. Laat dit gaar worden in de oven in ongeveer 20 minuten.
  5. Maak de bouillon en breng aan de kook
  6. Meng de Amaranth met de bouillon in een pan met deksel en kook, afgedekt, in ongeveer 20 minuten op laag vuur droog. Meng regelmatig door.
  7. Is de Amaranth hierna nog niet drooggekookt. Laat al roerende het water verdampen op hoog vuur.
  8. Serveer de zoete aardappel naast de Amaranth of meng het er al doorheen. Besprenkel de amaranth met een scheutje olijfolie en strooi over het gerecht nog een handje pecannoten.
  9. Eet smakelijk! :)
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/amaranth-met-zoete-aardappel/