Schil de zoete aardappel, snij de ui in grove stukken, maak de paprika schoon en snij in stukken. Meng in een kom en doe daar een flinke scheut olijfolie en peper en zout naar smaak aan toe.
Verdeel over de bakplaat samen met wat rozemarijn.
Laat dit gaar worden in de oven in ongeveer 20 minuten.
Maak de bouillon en breng aan de kook
Meng de Amaranth met de bouillon in een pan met deksel en kook, afgedekt, in ongeveer 20 minuten op laag vuur droog. Meng regelmatig door.
Is de Amaranth hierna nog niet drooggekookt. Laat al roerende het water verdampen op hoog vuur.
Serveer de zoete aardappel naast de Amaranth of meng het er al doorheen. Besprenkel de amaranth met een scheutje olijfolie en strooi over het gerecht nog een handje pecannoten.
Eet smakelijk! :)
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/amaranth-met-zoete-aardappel/