Simpele glutenvrije vegan crackers
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 25
- 125 gram rijstmeel
- 55 gram amandelmeel
- 2 eetlepels lijnzaad
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 1 eetlepel voedingsgist
- 1 theelepel zuiveringszout
- zout afhankelijk van je smaak en hoeveel je ook als topping gebruikt.
- 125 ml water
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Meng alle droge ingrediƫnten in een kom.
- Voeg water toe en roer goed door.
- Kneep het deeg hierna met je handen en maak er een bal van.
- Indien het deeg te nat aanvoelt en je er geen mooie bal van kunt maken, voeg dan een beetje extra rijstmeel toe.
- Gebruik om handig te kunnen werken 2 vellen bakpapier waartussen je het deeg uitrolt, tot een dikte van circa 3 mm.
- Strooi er een topping naar keuze overeen.
- Snij het deeg in gelijke vierkante stukjes voor het de oven ingaat.
- Bak het deeg in de oven circa 20 minuten en laat de crackers 10 minuten afkoelen voor je ze eet.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/ontbijt/simpele-glutenvrije-vegan-crackers/
3.2.2807