Suikervrije granola
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 4/6
- 160 gram havermout
- 40 gram gehakte noten (ongezouten en ongebrand) en zaden (zoals pompoenpitten of zonnebloempitten)
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 eetlepels water
- 1 theelepel kaneel
- 1 snufje zout
- 2 handen rozijnen of moerbeien
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Stop alle droge ingrediënten in een kom (behalve de rozijnen, moerbeien en optionele ingrediënten)
- Mix de ingrediënten en mix ze door elkaar
- Laat de kokosolie smelten op laag vuur en voeg de siroop en het water toe, Roer het goed door
- Meng de kokosolie en siroop door de gemengde droge ingrediënten in de kom, zorg dat alles goed door elkaar gehusseld is.
- Verdeel de granola over de bakplaat en bak het gedurende 15 tot 20 min in de oven op 150 graden
- Hou tussendoor je granola goed in de gaten want elke oven is net weer even anders.
- Laat het na de 10 min goed afkoelen en voeg de rozijnen/moerbeien en je eventuele optionele ingrediënten toe voordat je het in een pot doet
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/ontbijt/suikervrije-granola/
3.4.3177