Gezond tussendoortje - suikervrije mueslirepen
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 10-16
Ingrediƫnten
  • 150 gram havervlokken
  • 40 gram zaden die je lekker vindt (lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten etc)
  • 40 gram ongebrande noten naar keuze
  • 25 gram rozijnen
  • 50 gram dadels
  • 100 ml plantaardige melk (amandel-, rijst-, sojamelk)
  • 2 flinke scheppen pindakaas
  • 2 eetlepels kokosolie
  • een theelepel kaneel / rasp van een biologische citroen
  • zout naar smaak
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de havervlokken in een kom en meng met de zaden.
  3. Hak de noten fijn en voeg die toe.
  4. Verwarm in een steelpan de melk. Voeg de pindakaas aan de melk toe.
  5. Snijd de dadels fijn en doe deze ook in de pan, net als de kokosolie en het zout.
  6. Op rustig vuur al roerend warm laten worden, totdat de pindakaas is gesmolten en de stukjes dadels zacht zijn geworden.
  7. Doe het vuur uit en voeg de havervlokken, noten en zaden en de kaneel of de citroenrasp toe en meng door elkaar.
  8. Bekleed een ovenschaal of breed bakblik met een stuk bakpapier.
  9. Stort de massa in de schaal en druk deze plat met de achterkant van een lepel, tot ongeveer 1 centimeter dikte. Is de schaal te groot, vul dan gewoon niet de hele bodem.
  10. Goed aandrukken zodat alles blijft plakken.
  11. Bak 20-25 minuten in de oven, zodat de bovenkant licht gekleurd is.
  12. Buiten de oven af laten koelen en met een scherp mes in stukken snijden.
Recipe by Healthy Vega at http://healthyvega.nl/tussendoor/gezond-tussendoortje-suikervrije-mueslirepen/