Gegrilde courgette en venkel met waterkersyoghurt en hazelnotenolie
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 2-3
Ingrediƫnten
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 2 sinaasappels
  • 2 citroenen
  • 200 g soja- of andere plantaardige yoghurt
  • 150 g waterkers
  • 3 el hazelnotenpasta (broodbeleg, verkrijgbaar bij de biologische winkel)
  • milde olijfolie
Instructies
  1. Snijd de courgette en de venkel in dunne plakjes en bewaar het venkelgroen. Verhit een grillpan of grillplaat en gril de courgette- en venkelplakken aan beide kanten lichtbruin
  2. Schil de sinaasappels en citroenen dik, verwijder zo veel mogelijk van het wit. Snijd de partjes sinaasappel en citroen tussen de vliezen uit.
  3. Pureer met de staafmixer de yoghurt met de helft van de waterkers en wat zout.
  4. Verdeel de venkel en courgette over een platte schaal, verdeel de rest van de waterkers en het venkelgroen erover. Voeg ook de partjes sinaasappel en citroen toe. Schep de waterkersyoghurt er rijkelijk overheen en bedruppel met de hazelnotenpasta en een beetje olijfolie.
Recipe by Healthy Vega at http://healthyvega.nl/lunch/gegrilde-courgette-en-venkel-met-waterkersyoghurt-en-hazelnotenolie/