Gemengde Italiaanse kruiden, bijvoorbeeld 5 blaadjes verse basilicum, takje oregano, takje tijm, paar takjes peterselie (fijngehakt)
2 theelepels tomatenpuree
1 teen knoflook
Halve rood uitje, fijngesneden
Peper (en een beetje zout) naar smaak
Instructies
Spoel de quinoa vooraf af en laat het uitleken
Breng de bouillon aan de kook
Voeg de quinoa toe en laat het op een laag pitje in 15 minuten gaarkoken
Controleer de quinoa. Als de bouillon nog niet helemaal opgenomen is laat nog even opstaan. Zet anders het vuur uit en laat de pan met de deksel erop staan 10 minuten staan
Verwarm de oven voor op 180 graden
Pureer de bonen in een kom met een aardappelstamper of een grote vork tot een bijna gladde structuur
Voeg de overige ingrediënten toe, waaronder ook de gekookte quinoa, en roer door tot een geheel
Schep met behulp van een eetlepel het deeg in je hand en rol er balletjes van. Leg ze op een plaat bekleed met bakpapier en bak ze 25 – 30 minuten in de oven totdat ze lichtgekleurd en -knapperig zijn
Serveer ze direct of bewaar ze tot 5 dagen in de koelkast
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/vega-pizza-balletjes/