Vega pizza balletjes
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 20 balletjes
Ingrediënten
  • 50 gram quinoa
  • 150 ml groentebouillon
  • 100 gram witte bonen in tomatensaus
  • Gemengde Italiaanse kruiden, bijvoorbeeld 5 blaadjes verse basilicum, takje oregano, takje tijm, paar takjes peterselie (fijngehakt)
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • Halve rood uitje, fijngesneden
  • Peper (en een beetje zout) naar smaak
Instructies
  1. Spoel de quinoa vooraf af en laat het uitleken
  2. Breng de bouillon aan de kook
  3. Voeg de quinoa toe en laat het op een laag pitje in 15 minuten gaarkoken
  4. Controleer de quinoa. Als de bouillon nog niet helemaal opgenomen is laat nog even opstaan. Zet anders het vuur uit en laat de pan met de deksel erop staan 10 minuten staan
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden
  6. Pureer de bonen in een kom met een aardappelstamper of een grote vork tot een bijna gladde structuur
  7. Voeg de overige ingrediënten toe, waaronder ook de gekookte quinoa, en roer door tot een geheel
  8. Schep met behulp van een eetlepel het deeg in je hand en rol er balletjes van. Leg ze op een plaat bekleed met bakpapier en bak ze 25 – 30 minuten in de oven totdat ze lichtgekleurd en -knapperig zijn
  9. Serveer ze direct of bewaar ze tot 5 dagen in de koelkast
Recipe by Healthy Vega at http://healthyvega.nl/diner/vega-pizza-balletjes/