Mijn verjaardags brownie
- 90 gram havermout meel (gemalen havermout)
- 1 theelepel bakpoeder
- 125 gram kokosolie
- 1,5 deciliter zoetstof (zoals rijst-, maple-, agavesiroop of palmsuiker)
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eetlepels gemalen lijnzaad met 3 eetlepels water (flax ei, als je wilt zou je hier een ei kunnen gebruiken)
- 50 gram walnoten, in stukjes
- 150 gram pure chocolade (72%)
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Meng in een bakje de lijnzaad met het water en zet weg
- Meng in een kom het havermout meel met het zout en het bakpoeder
- Smelt de chocolade op laag vuur in een pan samen met de kokosolie (niet te heet laten worden! Je kunt het ook Au bain-marie doen)
- Neem de pan van het buur en voeg de zoetstof en het vanille extract toe
- Roer het meel door het chocolade mengsel, net als de flax eieren en de walnoten
- Doe het beslag in een met bakpapier beklede vierkante vorm
- Afhankelijk van de grootte van de vorm (en dus de dikte van de brownie) 25 tot 30 minuten bakken. Je brownie moet gaar zijn, maar zeker niet te droog
- Laat deze een half uur afkoelen in de vorm. Stort de brownie op een bord en snij deze in kleine vierkantjes
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/pure-chocolade-brownie-glutenvrij-suikervrij-en-lekker/
3.2.1311