Mijn verjaardags brownie
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 8
Ingrediƫnten
  • 90 gram havermout meel (gemalen havermout)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram kokosolie
  • 1,5 deciliter zoetstof (zoals rijst-, maple-, agavesiroop of palmsuiker)
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepels gemalen lijnzaad met 3 eetlepels water (flax ei, als je wilt zou je hier een ei kunnen gebruiken)
  • 50 gram walnoten, in stukjes
  • 150 gram pure chocolade (72%)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng in een bakje de lijnzaad met het water en zet weg
  3. Meng in een kom het havermout meel met het zout en het bakpoeder
  4. Smelt de chocolade op laag vuur in een pan samen met de kokosolie (niet te heet laten worden! Je kunt het ook Au bain-marie doen)
  5. Neem de pan van het buur en voeg de zoetstof en het vanille extract toe
  6. Roer het meel door het chocolade mengsel, net als de flax eieren en de walnoten
  7. Doe het beslag in een met bakpapier beklede vierkante vorm
  8. Afhankelijk van de grootte van de vorm (en dus de dikte van de brownie) 25 tot 30 minuten bakken. Je brownie moet gaar zijn, maar zeker niet te droog
  9. Laat deze een half uur afkoelen in de vorm. Stort de brownie op een bord en snij deze in kleine vierkantjes
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/pure-chocolade-brownie-glutenvrij-suikervrij-en-lekker/