1 ei-vervanger (1 eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water)
2 el gemalen kaneel
1 tl zout
50 g gedroogde cranberries
600 g zoet-zure appels
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Doe de bloem, havermout, olie, 125 g maple siroop, de ei vervanger, 1 el kaneel en het zout in een kom. Mix in 3 min. tot een gelijkmatig deeg. Vet de taartvorm in met de olie.
Verdeel het deeg over de taartvorm zodat er een bodem met een opstaande rand ontstaat van een ½ cm dik. Verdeel de cranberry’s erover.
Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in stukjes en doe in een kom. Meng de rest van de maple siroop en de rest van de kaneel erdoor en schep de appels in de taartvorm.
Bak de taart in ca 45 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en serveer.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/recept-appeltaart-met-havermout-en-cranberries/