Recept: salsa van Tomatillo en Chipotle
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Soort recept: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 8
Ingrediƫnten
  • 500 gram tomatillos
  • 3 tot 4 chipotle chilipepers, zaadjes en steel verwijderd
  • 2 middelgrote uien
  • Halve bol knoflook, met vel
  • 1 theelepel zout
Instructies
  1. Haal de omhulsels van de tomatillos en was ze onder de kraan (ze plakken!)
  2. Snij de tomatillos doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden op een ingevette bakplaat
  3. Snij ook de uien door en leg ze tussen de tomatillos op de bakplaat
  4. Leg de knoflook ook op de bakplaat
  5. Plaats de bakplaat vlak onder de grill in de oven en grill alles gedurende 10 minuten, totdat de tomatillos licht gaan blakeren
  6. Haal de bakplaat uit de oven en laat iets afkoelen. Doe de tomatillos in de keukenmachine.
  7. Knijp de geroosterde knoflooktenen uit en voeg toe
  8. Snij de pepers fijn en voeg ook deze toe
  9. Laat de keukenmachine draaien totdat de ingrediƫnten fijn zijn
  10. Snij de uien in grove stuken en doe ze in de keukenmachine
  11. Puls een paar keer zodat de uien enigszins grof blijven en de salsa bite houdt
  12. Voeg het zout toe en proef
  13. Voeg eventueel wat rijststroop of een ander zoetmiddel toe als de smaak te zuur is
  14. Het lekkerste is deze salsa een of meerdere dagen van tevoren te maken zodat de smaken goed in kunnen trekken
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/recept-salsa-van-tomatillo-en-chipotle-peper/