Recept: Satésaus met gadogado
 
 
Auteur:
Soort recept: Diner
Keuken: Vegan
Ingrediënten
Satésaus
  • 3cm verse gember
  • 3 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 175 gram pindakaas (met sukjes noot)
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal
Gadogado
  • ½ spitskool, in repen
  • 150 gram sperziebonen
  • ½ bloemkool
  • klein bakje taugé
  • 1 winterpeen
Instructies
Satésaus
  1. Snipper de sjalotten en snij de gember fijn
  2. Bak aan in 3 eetlepels olie
  3. Voeg na 2 minuten de uitgeknepen knoflook toe en bak nog 2 minuten
  4. Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en roer door
  5. Als de saus dikker wordt, voeg dan de ketjap, komijn en sambal toe
Gadogado
  1. Snij de wortel in plakjes en de plakjes in reepjes
  2. Snij de sperziebonen doormidden en kook 3 minuten in een ruime pan
  3. Voeg de bloemkool en de wortel toe en kook ook 3 minuten
  4. De spitskool kan er daarna bij, kook deze 2 minute
  5. Als laatste de taugé toevoegen, en vervolgens de groenten afgieten
  6. Schep rijst en groente op een bord en overgiet met satésaus
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/recept-satesaus-met-gadogado/