Recept: Satésaus met gadogado
Auteur: Frank Beekwilder
Soort recept: Diner
Keuken: Vegan
- 3cm verse gember
- 3 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 175 gram pindakaas (met sukjes noot)
- 1 blik kokosmelk
- 2 theelepels gemalen komijn
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal
- ½ spitskool, in repen
- 150 gram sperziebonen
- ½ bloemkool
- klein bakje taugé
- 1 winterpeen
- Snipper de sjalotten en snij de gember fijn
- Bak aan in 3 eetlepels olie
- Voeg na 2 minuten de uitgeknepen knoflook toe en bak nog 2 minuten
- Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en roer door
- Als de saus dikker wordt, voeg dan de ketjap, komijn en sambal toe
- Snij de wortel in plakjes en de plakjes in reepjes
- Snij de sperziebonen doormidden en kook 3 minuten in een ruime pan
- Voeg de bloemkool en de wortel toe en kook ook 3 minuten
- De spitskool kan er daarna bij, kook deze 2 minute
- Als laatste de taugé toevoegen, en vervolgens de groenten afgieten
- Schep rijst en groente op een bord en overgiet met satésaus
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/recept-satesaus-met-gadogado/
3.2.1311