400 gram thaise roerbak mix ( mix van kool, prei, rode paprika, ui en rode peper)
150 gram noodles of 1 zakje kelp noodles
100 gram peulen
100 gram tauge
1 teen geperste knoflook
handje fijngehakte pinda's
handje fijngesneden koriander
Optioneel: (niet vegan) 2 eieren
saus
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepel chilisaus
1 eetlepel sambal (wanneer je niet van pittig houd, 1 extra eetlepel chilisaus)
1 eetlepel witte (rijst)azijn
1 eetlepel sap van limoen
3 eetlepels water
Instructies
Gebruik je gewone noodles, kook ze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik je kelp noodles dan hoef je deze niet voor te koken
Meng alle ingrediƫnten voor de saus door elkaar
Doe een beetje olie in een wok en voeg de geperste knoflook en de groente toe (wok voor circa 4 minuten).
Voeg de saus en (kelp)noodles toe en wok voor nog eens ⅔ minuten.
Wanneer je ei aan je pad thai wilt toevoegen schep je de groente naar een kant. Bak aan de ander kant de eieren een beetje aan. Roer er goed doorheen tot het ei volledig gestold is.
Voeg de tauge en pinda's toe, roer nog 1 keer door.
Serveer met fijn gesneden koriander en een plakje limoen.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/vegetarische-pad-thai/