Aardappelsalade met sinaasappel
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 kg biologische krieltjes in de schil
  • 1 biologische sinaasappel
  • ½ citroen
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • 3 el kappertjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 200 gram zwarte olijven
  • 100-150 gram rucola
  • versgemalen peper
Instructies
  1. Snijd de krieltjes in de lengte in vieren en kook ze in ruim water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Laat de aardappeltjes in een vergiet uitlekken.
  2. Was de sinaasappel en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappel en de citroen uit.
  3. Klop in een grote schaal het sap met de sinaasappelrasp en de olijfolie tot een dressing. Roer de kappertjes en de bosuitjes erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Schep de warme aardappeltjes met de olijven door het mengsel. Laat de salade minstens 1 uur staan – liever 2-3 uur op een koele plek- zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  5. Schep vlak voor het serveren de rucola door de salade.
Recipe by Healthy Vega at http://healthyvega.nl/lunch/aardappelsalade-met-sinaasappel-rucola-en-olijven/