Glutenvrije chocolademuffin van zwarte bonen
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 12
Ingrediënten
  • 400 gram zwarte bonen (1 blik zwarte bonen, uitgelekt)
  • 2,5 eetlepel lijnzaad met 6 eetlepels water
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 40 gram cacao
  • 0,25 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 60 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels kokosmelk
Topping
  • noten zoals pecannoten of chocolatechips
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Maal het lijnzaad met 6 eetlepels water in de keukenmachine fijn, zet even apart
  3. Was de bonen
  4. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine (op de topping ingrediënten na) en zet aan tot het een glad geheel is. (aantal minuten om ervoor te zorgen dat de bonen ook goed vermalen zijn)
  5. Schep het beslag in de muffin vormpjes.
  6. Besprenkel het beslag met je topping (noten of chocolate chips)
  7. Bak je muffins circa 20-30 minuten in de oven. Ik heb ze ruim 25 minuten gebakken
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/glutenvrije-chocolademuffin-van-zwarte-bonen/