Pittige Midden Oosterse groente salade
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Soort recept: Bijgerecht
Keuken: Midden oosters
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • ½ komkommer, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden (of geknepen)
  • 100 ml tahin
  • Sap van 1 citroen
  • 100 ml water (of genoeg om de dressing vloeibaar te maken)
  • 2 eetlepels gesneden munt
  • olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • 1 hete rode peper (naar smaak)
Instructies
  1. Snij de tomaten en de komkommer, en meng ze in een kom
  2. Maak de knoflook en de hete peper fijn in een vijzel. Voeg toe aan het tomaten en komkommer mengsel
  3. Om de tahin saus te maken, meng de tahin, het zout en het citroensap in een schaal met een garde. Zorg dat het geheel goed gemengd is en er een romige saus ontstaat. Maak de dressing niet té dun, er zit ook nog veel vocht aan de komkommers en tomaten.
  4. Giet de dressing over de groenten, meng en voeg de gesneden munt toe
  5. Zet de schaal gedurende minstens 20 minuten in de koelkast om de smaken in te laten trekken
  6. Doe de salade over in een leuk schaaltje en giet er een scheutje olijfolie over
  7. Serveer en geniet!
Recipe by Healthy Vega at http://healthyvega.nl/lunch/pittige-midden-oosterse-groente-salade/