Zuivelvrije carrot cake muffins met speltmeel
Aantal personen: 12 muffins
- 140 gram speltmeel
- 80 gram amandelmeel
- 2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- ½ theelepel zout
- 2 theelepels kaneel
- ¼ theelepel gember
- snuf nootmuskaat
- 1,5 theelepel koekkruiden
- 6 eetlepels mapple syrup
- ½ theelepel appel azijn
- 2 eetlepels vanille extract
- 4 eetlepels kokosolie
- 2 eieren
- 100 ml plantaardige melk
- 250 gram geraspte wortel
- 50 gram gewelde rozijnen
- 20 gram geraspte kokos
- 40 gram walnoten in stukjes
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Wel de rozijnen in een glas met heet water
- Meng in een kom de speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel, gember, nootmuskaat en koekkruiden
- In een andere kom doe je de mapple syrup, appel azijn, vanille extract, gesmolten kokosolie, eieren en klop dit met een garde goed door
- Voeg de plantaardige melk toe en meng weer met een garde
- Voeg de wortel en rozijnen toe en meng het door het mengsel voorzichtig met een lepel
- Voeg het mengsel van meel toe met een spatel. Het hoeft niet een geheel te zijn (spatel heel voorzichtig want spelt is een kwetsbaar meelsoort)
- Voeg de kokos en walnoten toe en spatel weer heel voorzichtig door.
- Doe het beslag in de muffin vormpjes en bak voor circa 25 - 30 minuten
- Laat volledig afkoelen op een rek
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/zuivelvrije-carrot-cake-muffins-met-speltmeel/
3.2.1310