Zuivelvrije carrot cake muffins met speltmeel
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 12 muffins
Ingrediƫnten
  • 140 gram speltmeel
  • 80 gram amandelmeel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels kaneel
  • ¼ theelepel gember
  • snuf nootmuskaat
  • 1,5 theelepel koekkruiden
  • 6 eetlepels mapple syrup
  • ½ theelepel appel azijn
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 2 eieren
  • 100 ml plantaardige melk
  • 250 gram geraspte wortel
  • 50 gram gewelde rozijnen
  • 20 gram geraspte kokos
  • 40 gram walnoten in stukjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Wel de rozijnen in een glas met heet water
  3. Meng in een kom de speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel, gember, nootmuskaat en koekkruiden
  4. In een andere kom doe je de mapple syrup, appel azijn, vanille extract, gesmolten kokosolie, eieren en klop dit met een garde goed door
  5. Voeg de plantaardige melk toe en meng weer met een garde
  6. Voeg de wortel en rozijnen toe en meng het door het mengsel voorzichtig met een lepel
  7. Voeg het mengsel van meel toe met een spatel. Het hoeft niet een geheel te zijn (spatel heel voorzichtig want spelt is een kwetsbaar meelsoort)
  8. Voeg de kokos en walnoten toe en spatel weer heel voorzichtig door.
  9. Doe het beslag in de muffin vormpjes en bak voor circa 25 - 30 minuten
  10. Laat volledig afkoelen op een rek
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/zuivelvrije-carrot-cake-muffins-met-speltmeel/