Rode rijst met sperziebonen en bietjes
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 200 gr rode rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en vers gemalen peper
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 75 gram sperziebonen, schoongemaakt en in kleine stukjes
  • 200 gram gekookte bietjes (niet uit het zuur), in kleine blokjes gesneden
  • 2 volle el fijngehakte munt
Instructies
  1. Spoel de rijst af onder de kraan en kook in ruim kokend water met de knoflook en wat zout in circa 25 minuten. Laat daarna nog 10 minuten in het kookwater staan.
  2. Giet de rijst af en laat uitlekken
  3. Verhit de olie en fruit de ui, de bleekselderij en de sperziebonen circa 10 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Voeg de rijst toe en schep goed om.
  5. Breng op smaak met peper en zout
  6. Voeg kort voor het serveren de bietjes en de munt toe. Doe je het eerder dan geven de bietjes hun kleur af aan de rest van de salade en wordt de munt slap door de nog lauwwarme ingrediƫnten.
Recipe by Healthy Vega at http://healthyvega.nl/diner/rode-rijst-salade/